Mysig helg

Vi fick en bra helg trots förkylningar.Vi kom iväg på svartviksdagarna och var ute hos mamma o max i stugan på eftermiddagen och sov över däe. Det var ju ljuskväll. Vad vackert det var då det var marshaller ÖVERALLT längs stranden. Försökte ta några kort men det blev inte så bra.

Felix är på dagis idag och jag o Linus var ute på förmiddagen och myste. Skönt att få vara lite ensam med honom. Känns lite onödigt på ngt sätt och ha dem på dagis nu framöver då det verkar som om jag inte kommer att jobba! Jag fortsätter att leta efter jobb med ljus och lykta.. men just nu så ser det mörkt ut. Men det brukar ju lösa sig. Bara och hoppas på det den här gången också.
Har inte så stor motivation att skriva nu så jag tror ajag stoppar här men jag kanske hinner skriva mer ikväll. Ska ta och gno på här hemma innan det är dags att hämta felix.  Daniel kommer och hämtar oss och sen ska vi åka till stan, jag och Daniel ska på ett möte medans morfar max passar barnen! tack snälla morfar för att du hjälper oss!!!!!!!!!!!!!!!
Vad skulle man göra utan mor- och farföräldrar!!
Ha en bra höstdag!

 


inget jobb idag

Vaknade med en kamin bredvid mig imorse...en febrig Linus. Nu börjas det! typiskt genom att jag skulle jobba min andra dag av två den här månaden.Tyvärr så ser det inte ut som om jag kommer få så många pass framöver så barnen kommer att få gå 15 timmars på dagis, vilket iofs känns bra genom att deras dagar där blir kortare. Men det hade varit  gott med lite extra kosing till jul!
Har ringt till två företag om jobb idag men ingen av dom behövde personal! Det ser mörkt ut på jobbfronten helt plötsligt! Men men, det måste ju lösa sig på något sätt. jag får se det som så att jag får vara hemma med gullpluttarna lite längre.
Grabbarna skulle har varit hos farmor och farfar idag då jag jobbade, men nu blir det ju inte så! Felix har gråtit konstant sen jag berättade det.. eller.. han gjorde faktiskt en paus då han åt frukt.
De var med farmor och farfar igår också då jag jobbade, tack för att ni ställer upp farmor och farfar!

I morgon var det tänkt att vi skulle gå på svartviksdagarna, jag hoppas att Linus piggar på sig så att vi kan gå ändå. Det är ju barnens dag då! Felix ser framemot att få se en kompis pappa trolla.. han är grym! kika in på hans hemsida.
www.arkadia.se

Nu ska jag mysa med prinsarna!
Glad fredag!

Rörigt...

Allt känns så rörigt här hemma nu. Har tusen projekt på g. Ramar som ska målas.. och en massa annat som också skulle behöva hamna under penseln.. trappen ska slipas.. o målas, och så alla projekt vi redan satt igång med men som vi inte hunnit göra klara..övervåningen är ett kaos då vi håller på att göra en myshörna däruppe... Då man tömmer skåp och byråer så kommer det ju fram en massa saker som det tar en stund att hitta en plats till. Just nu  är det framförallt mina pysselsaker som ligger ÖVERALLT i brist på ett "hem". Hallen är faktiskt klar nu.. skönt.. grabbarnas sovrum ser också hyffsat ut.. och vårat sovrum.. men... det ligger ju soms agt saker här och där! Kanske ska ta tag i det nu istället för att sitta här!! Felix är på dagis och linus sover.. attans.. nu ringer telefonen också..
Tillbaka..det var min vän A som är ett riktigt proffs då det gäller regler i arbetslivet då hon är personalvetare. Jag bade henne kolla hur det fungerar med att gå ner i arbetstid om man har ett heltidsjobb.. tydligen måste man jobba i heltid i ett halvår hos arbetsgivaren för att man ska kunna gå ner till 75%..eller om det är så att man var anställd redan då man gick på föräldraledighet.. men så är det ju inte för mig.
Jag har ju faktiskt inget jobb alls! vilket jag börjar få panik över.. eller jo.. jag har ju extrajobbet till den sista december då de stänger. Men det känns surt att alla deltidsdagarna kommer försvinna. Krångel!

Näe.. göra ngn nytta var det ju.. jag tror jag ska kika en sväng på tradera(inte alls beroende) och sen göra ett ryck innan det är dags att gå och hämta Felix.
Förresten.. jag har kommit på ett eventuellt tema till min 30 årsfest nästa år.. :-) det kommer bli spännande.
Ha en bra dag i det fina höstvädret!

Lugnt och skönt!

Stunden precis då barnen har gått o lagt sig.. då allt är lugnt och tyst har nästan blivit helig. Jag o Daniel har lärt oss att vi kan faktiskt röja järnet medans barnen är vakna OCH hinna vara med dem så att vi kan få lite tid att andas på kvällarna och inte bara plocka. förut kände vi att vi inte bara ville springa runt och plocka då barnen skulle varva ner utan vi ville ha kvällsmys med dem. Numera så har vi plock hela familjen, idag tex då jag sorterade all rentvätt så sprang Felix och Linus och kollade vem som kunde springa snabbast till mammas o pappas säng och vem som kunde hoppa högst iden (!!!!)) Daniel höll på o montera vårt nya databord(100 kr på blocket). Efter det ´har vi myst i soffan och haft kvällsfika.. Felix ligger i sin säng och håller på o somna. Hörde alldeles nyss ett vrål.. han lyckades riva ner en bok från hyllan ovanför sängen rakt ner i pannan, stackarn! så helt lugnt är det inte än! :-)
Efter att jag skrivit här ska jag slappa och kolla på Bones.. det är ju faktiskt riktigt bra...men bara tills grey´s är tillbaka ;-)

Jag och Linus vår på bvc idag för han skulle få spruta.. väl där så visade det sig att han hade fått alla sprutor med prevenar.. trodde dem! det stog olika i journalen! seriöst! vad oproffsigt! känns som att det är "ganska" viktigt att journalen stämmer, speciellt då det gäller barn.
Men men, han fick i alla fall sprutan mot röda hund... han sa inte ett knyst... blängde mest på läkaren då hon stack den i armen på honom.
Felix farmor och farfar skulle ha hämtat honom på dagis genom att det var precis då som jag skulle vara på bvc med Linus, men de sa att han kunde vara hela dagen hos de istället..så det har han varit, men imorgon är det dagis.
Tänker lite på det där med influensan och dagis.... undrar vad som är bäst!? nu ska jag ju förhoppningsvis jobba lite då Linus är inskolad så då har man ju inget val.. men innan dess... hemma eller dagis!? Jag tycker ju att det är mysigt att ha dem hemma och som jag sagt tidigare så skulle jag om jag kunnat gärna varit hemma tills de var 5-6 år... men..  nu när det inte går och Felix gärna vill gå så blir det nog så att de får vara där.. om det inte blir totalt kaos med flunsan då. Hur allvarligt ska man se på den egentligen?
Nog tjatat om det.

Jag känner nu att det kliar i "syfingrarna", har gjort färdigt de flest projekten jag påbörjat nu. ett hjärta kvar bara.

Här nedan är en av "ljuspåsarna" jag sytt... de ser kanske inte så jätte mysiga ut såhär i dagsljus...


men då det är mörkt så tycker jag att de har hög mysfaktor.. blir så mysigt sken.


Häromdagen så hadejag äntligen tid att sy färdigt hissgardinen! Känner mig nöjd!




Hmm..tror jag ska gå ner och sy ngt litet..nå vimplar kanske..skulle va gulligt i vårat "uterum"... eller ett kuddfodral.. ja det visar säg väl.
Ha en trevlig kväll!


"då åker krämen rutschkana"

I morse då jag o grababrna satt och åt frukost så hade Felix sina funderingar om vart maten tog vägen. Han började med att "den(krämen) åker in i munnen, sen halsen, sen här(vid börstet) och sen ner i magen", sen tittade han fundersamt och lite allvarlig på mig och sa"ja men mamma.. sen då".. jag svarade då att, ja men Felix.. det är ju det du bajsar ut, man äter mat och sen kommer det ut genom rumpan som bajs"  Då säger han glatt och lite småskratande" men maaamma, då åker ju krämen rutschkana"
Kanske inte låter så roligt då jag beskriver det här....men det var ruggigt roligt i morse. barn tänker så härligt.. så enkelt på ngt sätt.. så ja.. maten åker ju faktiskt rutschkana :-)

Storstädning!

En liten "plockrunda" på övervåningen slutade med en storstädning, är mitt upp i den nu men tänkte att jag skulle ta en liten paus. Daniel har gått med grabbarna för att käka lunch på restaurangen här i närheten. Hade gärna velat förlja med men genom att dammtussarna jagar mig här hemma och det finns allvarlig risk för att vi alla kommer u tveckla astma om jag inte utrotar dom så blir det till att stanna hemma.
I eftermiddag bär det iväg till stugan. Är surströmmingsfest imorgon.,bläää!  jag kommer att ta med mig egen mat, men själva stämningen är mysig. Det är föreningen där mamma har stuga som har fest, och de brukar ha några som spelar ibalnd.. lite allsång o nubbevisor är ju aldrig fel.
Vi ska ha kräftfest här hemma den 5 september, det ska bli roligt.
Felix kommer att vara hos farmor och farfar men Linus kommer att vara med, men mormor kommer och hämtar honom ganska tidigt på morgonen efter.. skööönt!
Näe.. nog sluddrat.. dags och återgå till städningen. En plan på att möblera om i barnens sovrum har växt fram.. men jag vet inte om tiden finns. Eller styrkan...det brukar vara Daniel som får släpa runt på möblerna medans jag står och pekar. :-)
Den 17/9 så fick min kompis M en liten son! stort grattis till dig och hela familjen!!!!! Den kvinnan är som gjord för att föda barn kan jag säga :-)

Näe..färdigsluddrat som sagt.
ha en trevlig dag!

Ännu en dag...

Så har ännu en dag börjat.. och vips så är den snart slut! tycker att dagarna går så fort nu. men det är väl antagligen för att det är vår sista semestervecka.
Men jag tycker ändå att vi hunnit med mycket under vår semester.. den senaste veckan har vi hunnit med mycket här hemma.
Nu tänkte vi faktiskt sova lunch. Felix är på dagis idag. Daniel skulle ju egntligen ha börjat jobba den här veckan så vi hade sagt till dagis att han skulle komma. Igår blev ju inget för att han var hos farmor o farfar. men idag så ville han så gärna gå. Så..det tänkte vi utnyttja o ta ett litet sovpass när Linus sover.
Jag har sjukt ont i huvudet idag och hoppas det släpper då då jag vaknar.
Annars så är det inte så mycket planerat idag.Men jag anar att vi tänker ta tag i trädgården. Göra lite höstfint! Ja höst.. den är ju snart här.. om den inte redan är det. Är ju svinkallt på nätterna. ..men kallare kommer det ju bli.
God natt :-)


Lite smått o gott i bildväg


Nej, det är ingen pool!! utan barnens gigantiska sandlåda.. 3*3 meter!!! Jag och daniel kom fram till att vi kan ha en mini
strandfest i den, fram med solstolar och paraplydrinkar :-) Lite optimistiskt kanske.


glassmonstret Linus!


Syskonkärlek!



Linus i skamvrån... näe.. skämt åsido... han sitter i sitt lilla krypin i köket och myser då och då.. det kan vara jobbigt att ha en storebror ibland så b.l.a då kan han krypa in dit och "få vara sig själv en liten stund" :-)


Felix ger sin "kompis" och älskade mormor en stor glasspuss!

Det var allt.. med två små barn blir det lätt att ett inlägg får delas upp på...3-4 inlägg istället..
så..återkommer senare med lite fler bilder.. o säkert lite babbel också :-)

Äntligen!

Äntligen så börjar vi bli nöjda med vår hall. Alla..eller de flesta småbarnsföräldrar har väl ngn gång förbannat kaoset i hallen! Det finns ju en tendens att den svämmar över av alla skor, regnkläder, overaller, jackor ,m.m. Nu har vi fått till förvaringen lite bättre. Hoppas att vi har lyckats. Det visar sig i vinter då alla vinterkläder åker fram, i vintras såg det dagligen ut som en orkan hade rasat genom vårt hus.
Att det inte bara blev bättre förvaring utan att det också är mkt finare ser jag som ett stort plus!
Det var igår jag och Daniel slet hela dagen! jag sydde en gardin till fönstret i hallen, o så ett litet hjärta...kunde inte låta bli. Tråkigt att bara göra "nyttiga" saker. Idag blir det nog en hissgardin till köket.
Lekrummet fick också ett litet "lyft". Vi satt en vaxduk på barnens "pysselbord", o så fixade vi iordning med sakerna vi köpte i lördags på ikea. Grabbarna älskar plastglasen och besticken som vi köpte. De leker hela tiden med dem! Nu är det bara en ny spis som saknas. Såg på ikeas hemsida att det har kommit en ny leksaksspis! blev sugen på den först men tror ändå att grabbarna skulle gilla spisen med diskho fr Micki bättre! Den har ju lite mer detaljer! Men visst är den fin!


..men det blir nog den här!


Tycker att ikea har fått in en hel del bra saker nu igen! väntar på katalogen som ska dimpa ner under veckan!

Felix har sovit hos farmor och farfar inatt. Han ville så gärna! han hade tydligen satt sig upp i sängen inatt o sagt" nu ska vi dansa".. för att sedan lägga sig ner och fortsätta sova.
Båda våra grabbar har en hel del hyss för sig på nätterna nu. Linus har vi hittat vandrandes i sömnen¨några gånger men innan vi har insett att han inte är vaken så har vi ju lyckats väcka honom! snacka om att han blivit helt förstörd båda gångerna. I hans ögon så verkar det väl som om  mamma eller pappa slitit upp honom ur sängen och ställt honom ute vid datorn mitt i natten... stackarn!

Nu är Daniel inne på sin sista semestervecka! tråkigt, men det känns ändå som att vi hunnit med mycket på vår semester. Sandlådan är färdig, hallen fixad, lekrummet snart klart.. o så en hel del annat.. Bla så har vi fått mycket tid med grabbarna, vilket vi värdesätter mest.
Visst skulle vi ha velat gjort mycket mer på huset och i trädgården i sommar, men vi resonerar som så att den här tiden då dem är små får vi inte igen så vi har inte lust att stressa oss igenom den bara för att vi ska ha ett perfekt hus.

Nu ska jag gå ut och leka med Daniel och Linus. Linus tal har exploderat igen. Svårt och säga vilka nya ord han har lärt sig för det sprutar ju ut nya ord hela tiden :-)
Återkommer senare med lite fler bilder på barnen och annat smått och gott!


Helg:-)

Idag är det fredag, o just den här fredagen känns extra härlig. Daniel har fortf semester...en vecka till. Skönt.
Ikväll ska jag och daniel först gå på bio och sen gå ut och äta.Vi valde den tidiga bion så att vi hinner hem efter middagen och slappa i soffan..haha! snacka om pensionärer :-)
Mamma ska ha Felix och Linus, så vi får sovmorgon i morgon!!! det var länge sen vill jag lova. Visst, vi har ju haft barnvakt förut, men inte till båda samtidigt, eller jo, vid daniels 30 årsfest hade vi det..men då la vi oss halv fem och klev upp halv tio för att städa..Men nu..nu kommer det bli riktig sovmorgon med frukost i sängen och tv!!

Vi hade det jättebra i Junsele! tack mormor och morfar för en jättemysig helg!
Felix fick mata de vita lejonen! mamma o pappa var nog mer imponerad av det än vad han var.Han gilalde bäst billandet.

Nu ska jag packa barnens grejer och sedan umgås med Jonas, Hugo och Alice som är på besök idag. Det fick mig att sakna min "syster" Sara ännu mera!!!!! Du och jag gumman!

Lite bilder tänkte jag försöka få in idag. Har ju blivit sjukt dålig på det på sistone!!


Syskonen i blåbärsskogen bakom stugan där vi bodde! Mysigt..de åt sig mätta kan jag säga!

Jaha.. så strular uppladdningen.. ja ja..det blev ju en bild i alla fall.
Jag får återkomma.
Ha en bra kväll det ska jag ha!


Junsele

Imorgon bär det iväg till Junsele. Ska bli så mysigt! skönt och komma iväg hemifrån. Vi har verkligen varit duktiga de senaste dagarna. Trädgården är såå fin. vissa av rabatterna har inte haft turen att få besök av "trädgårdsfén", men jag hoppas att hon ska komma då vi är i Junsele :-)
Jag o grabbarna tog en jättemysig promenad i morse medans pappa fick vila. Det var jätteroligt! Felix o Linus blev helt lyriska då de fick se hästarna.. Linus satt o skrek" hej hej" hej hej", han såg nästan lite förbaskad ut då han inte fick ngt svar.. så.. han började gnägga istället.. inget svar då heller.. då gav han upp.
Vägen vi måste gå för att komma till hästarna trafikeras framförallt av "golfnördar".. ja.. idag kallas dem för golfnördar!! jag blev så förbannad! Jag såg att en bil kom.. och att den körde ganska fort.... då den är ganska nära så svänger den ännu närmare oss pga att dem får möte.. men istället för att stanna... och sen svänga ut så att vi får lite plats så får jag kasta mig ner i diket med vagnen! då jag förbannad blänger på "golfnördarna"... så VINKAR dem!!!!!
Då jag sedan ska kravla mig upp ur diket så sitter min flip flop fast....då har jag fastnat i i ngn geggig asfaltsläggning... GRATTIS! de hade precis lagt nytt asfalt med ngn grusblandning ovanpå!!! så... när jag kom hem satt en stooooor grusklump fast under min flip flop... i ngn kletig sörja!!! bara o kasta!!!  J---a idioter! Tur att barnen inte trillade ur vagnen.. då hade dem fått se en mamma som kan springa!!! garrgh!

På eftermiddagen gick pappa o grabbarna till cafét här i närheten. jag passade på och klippa gräset!! ja jisses.. jag brukar faktiskt vara den som är snababst på att klippa.. men idag blev det katastrof. Jag lyckades ramma.... huset!!!! då vi har plåtfasad så var väl inte det det bästa att göra! tur att det var på baksidan :-) Jag börjar nästan bli som daniel då han håller på o pysslar! fast jag är inte riktigt där än!! Eller hur Sara!! ? :-)
Nu ska jag packa. Hopaps att ni får en trevlig helg! kramar


Starta dagis!

Jamina kära vänner J och R var på besök häromdagen och båda undrade om vi skulle starta dagis då hela vårt garage är fullt med vagnar.haha! Vi har två sulkys, kombi och en syskonvagn.. 4 st alltså! Vagnen vi köpte häromdagen måste fixas till lite men 300 kr var den helt klart värd.. nypris med suflett tror jag ligger på runt 1400! och den är ju knappt två år gammal.



SEMESTER!! ja, efter idag så har jag alltså semester..jag tar ut föräldradagar men jag ser det ändå som att jag har semester..jag menar vi arbetslösa har väl också rätt till semester.
Fast iofs att vara hemma med barnen är ju som att ha semester..eller!!??
Att döma av brorsan och Daniels kommentarer så är det inte så.. förra sommaren då de hade haft semester så sa de båda att "jaha, då var det dags för semester då" då de skulle tillbaka och jobba :-)
Vi pratade om det där med könsroller! Vi har ju kommit ganska långt i förhållandena/äktenskapen idag tycker jag.Jag är väl iofs en av dem som har det oförskämt bra då Daniel tex lagar mat ganska ofta..jag har svårt att sätta mig in i hur det skulle vara att ha "maten på bordet" då mannen kommer hem. Det är nog inget som varken jag eller Daniel har eftersträvat heller.. jag menar då jag jobbat så är det inte heller så.. och jag har inte förväntat mig det.Hmm...undrar egentligen hur långt vi har kommit idag då jag skriver att jag har det oförskämt bra pga att Daniel lagar mat!!! ??
Man skulle väl egentligen kunna se det som en självklarhet att man ska dela på alla sysslor!! Eller.. ? Iofs så skulle jag inte kunna se mig sitta på taket och spika fast papp... eller byta en massa grejer på bilen...fast jag skulle säkert kunna om jag försökte.. på samma sätt som daniel säkert skulle lyckas med att sy gardiner :-) Näe..vissa saker gör män bäst och vissa saker ska kvinnor hålla sig till :-)  Men jag tänkte mer på sånt där som att tvätta, hänga tvätt... lägga barnen... skola in barnen på dagis! Jag tror inte de är många pappor som är i min mammas ålder som har skolat in barnen på dagis.. eller är det bara fördomar!?
Det här skulle man nog kunna prata om i hundra år. jag är glad i alla fall att Daniel har samma sysnätt som mig!! Jag hoppas att de flesta killarna har det idag!!
Näe..nog babblat om det.

Felix treårstrots har tagit fart igen kan man säga. Jisses! hur mkt frustration kan det finnas i en så liten kropp!!! Ibland så blir han så arg så hela han hoppar, han hoppar upp och ner på golvet och det kommer ngt som låter som nåt slags gurgel fr munnen..och armarna flaxar som om han skulle lyfta från golvet vilken sekund som helst.
När jag beskriver det här så kan det ju låta ganska roligt... men det är det inte alltid.. varken för honom eller oss.. eller Linus. Felix inledde dagen med att putta Linus så han ramlade baklänges på stjärten.. Nyvakna Linus som bara var påväg till mammas och pappas säng blev så chockad så att  reaktioner uteblev! Stackarn!
Ngn minut efter uppstog då de klassiska diskutionen om att pappa skulle bära ner bara Felix och inte Linus samtidigt..ja jisses! Då vi gick ner för trappen så hörde jag Daniel mummla ngt som "morgonstund har guld i mund"
Jag hoppas att våran solstråle kommer tillbaka snart.
Fast nu är det ju inte så att han är ett gurglande monster hela tiden. Häromdagen då vi satt och åt så skuttade Felix helt plötsligt ner från sin stol och skuttade vidare fram till mig och gav mig en bamsekram! jag frågade varöfr jag fick den och svaret blev"för jag tycker om dig så mycket"!!!!
Och häromdagen då vi var ute så stog han på tomten och ropade högt att han tycker om" mamma, Linus, pappa och mormor och morfar såååå mycket!" ..efter en stunds tystnad så tilalde han" mormor är bäst" så sug åt dig mormor.. det är inget dåligt beytg.
Felix ser mormor som sin bästa kompis.. gulligt!! :-)
Näe..dags och springa vidare!
Trevlig helg!


RSS 2.0