ljusare tider?

ja.. vi får hoppas att vi följer vädret ute o går mot ljusare tider då det gäller sjukdomarna i familjen. Daniel är mkt piggare fr magsjukan.. men mkt sämre i bihåleinflammationen.. så till hans stora fasa blev det en akuttid på röntgen för att röntga bihålorna.. o en spolning av bihålorna efter det . stackarn! var tydligen inge trevligt!
jag va ner o lämnade prover igen idag på vårdcentralen o hoppas på att det är bättre resultat nu.. gjorde även ett lungtest som hon som utförde det inte var så imponerad av.. får se vad läkaren säger då hon sett det.
Nog pratat om sjukdomar! jag hoppas jag känner mig piggare så att jag kan ta en liten date med josefin i morgon kväll.. det skulle va gott!

Idag , mitt bland alla undersökningar har vi försökt ha lite familjemys ändå. Blev frukost på kondis, lunch på bommengrillen.. men middag hemma faktiskt!
Killarna var väldigt nöjda:-) dom är så otroligt duktiga! visst har dom spring i benen som alla barn, men det är verkligen lätt att ha med dom när man ska iväg ngn stans. Höromdagen när jag var o handlade med dom på willys så var det en fröjd! gullungar!  men men.. vi får väl se hur dom blir som tonåringar.
Då tvättberget är enormt igen o hånar mig.. rakt genom väggen fr toaletten, så är det bäst att jag går o tar tag i det. Bilder från födelsedagen får vänta till ngn annan dag.
På söndag blir det kalas.. bara vi är friska.. ser tyvärr inte ut att bli så många.. men han blir nog nöjd ändå!
ha en mysig kväll! det ska vi ha!

gnällblogg

ha! jag tror jag ska döpa om detta till gnällbloggen! det är så det känns just nu!
Daniel åkte på magsjuka igår, o är däckad än! först trodde jag att det berodde på den starka penicillinkuren han äter för bihåleinflammationen! 6 tebl kåvepenin om dagen.. blir gött för magen de.
Ingen av mig felix o linus har åkt på det.. än.. linus klagade på magen i morse.. o felix igår.. så vi får väl se.
Hoppas på att det var pga penicillinet ändå!
Jag förstår faktiskt inte vad vi har gjort för ont för att ha det såhär! jag menar.. det ahr ju varit jäkligt tidigare år i jan/febr.. men det är det ju för ganska många.. speciellt för dom som har två barn tror jag  , då det kastas fram o tillbaka. Men i år är det ju löjligt!! Det är grej på grej på grej!
I torsdags pajjade diskmaskinen också! yyyaaaayyy! skitkul.. inte! Köpt en ny för 6000! hej då 42" tv :-(
så.. det är jättekul att ha ett berg av disk i köket.. en döende man.. två barn som klättrar på väggarna o en övertrött jag här hemma.. Semester ja tack!Om vi ändå hade kunant vara ute idag o åkt lite snowracer o byggt snögrottot.. -17 stod termometern på vid lunch.. nej tack!
nog gnällt.. det hade faktiskt kunnat vara värre! vi är ju friska på somrarna i alla fall.. ha..ha.....ha..Näe.. skämt å sido... det hade ju faktiskt kunnat vara riktigt illa.. I grund o botten är vi ju frisk i alla fall! Får se det som så att barnen kommer att vara sjukt friska då dom börjar i skolan!

Det har hunnits med en del här hemma idag ändå. Jag Linus o Felix har bakat, vi har haft sångstund, jag har tvättat.. tvättat ... o tvättat lite till... ja.. o så en del annat smått o gott.
Ikväll hoppas jag att Daniel är så pass levande att han kan pilla lite på diskmaskinen så jag slipper handdiska mera!

Bilder från födelsedagen är bara o glömma.. kom lite diarrér o panik emellan igår.. o nu orkar jag inte.. kanske ikväll.
En mycket negativ Anna beger sig ut med hunden.. fattas väl bara att han ahr diarré också!


Linus 3 år!

ja tänk vad tiden går fort. För tre år sedan den här tiden hade vi precis kommit upp på bb fr förlossningen o bara myste av vår älskade Linus... men oj vad vi längtade hem till vår älskade felix som var hos mormor.

Födelsedagen började bra! han blev toknöjd med sina presenter, en Chuggington bok från Felix, tv-spel fr mig o dani, och ett fotoalbum!

Strax efter lunch bar det iväg till vårdcentralen. linus fick ju feber.. igen... förra veckan o har klagat väldigt på örat i flera dagar.. och ja.. mkt riktigt öroninflammation! Men den var väldigt "mild" så ve beslutade tillsammans med läkaren att vi ska få den att läka utan penicillin.
Då vi kom hem väntade ett brev från vårdcentralen till mig. proverna dom tog för ngn vecka sen såg tydligen inte bra ut:-( så det är bara o bege mig dit på tosdag för kompletterande prover. Jag är väl inte förvånad egentligen.. så dåligt som jag mått de senaste månaderna! men men.. det kan ju bara bli bättre.
Det är helt vilket rännande det är på vårdc den här veckan! idag.. med linus öron, i morgon 3 årskontroll på bvc, på torsdag provtagning för mig o kontroll av lungorna! Blir förvånad om vi måste säga våra namn när vi kommer dit :-) Får se om jag kommer iväg i morgon då Felix hade 39 grader i morse.. känns väl sådär att släpa med honom på bussen då.

Ska ta och mysa lite med grabbsen och förbereda inför födelsedagsmyset. Det riktiga firandet blir på söndag nästa vecka, kalas med kompisar på fm o sen med familjen på kvällen. Han är en riktig kalasnisse! eller ja.. det är ju båda två! Vilka barn är iofs inte det :-)

Kommer bilder ikväll eller i morgon från vårt firande idag :-)
Grattis på födelsedagen älskade Linus! solstrålen som förgyller varje dag!

bilder

Då jag varit så dålig på att lägga upp bilder så kommer det en del här :-)

mammas lilla monster


Linus.. som alltid ska vara en katt.. eller.. "monsterkatt"



Linus läser för morfar

Halloween stämning:-)


"Halloweenpojke"


Syskonkärlek:-)


busungar :-)


Utflykt i stan! ååååhh.. jag vill ha sommar nuuu!

En liten Linus med hög feber! han frös uppenbarligen.. o var lite ljusskygg också kanske

Felix o Linus... eller.. piff o puff.. beundrar sin nyklädda julgran


söt tomtenisse o perpparkaksgubbe


pepparkakssvamp kanske :-)

jaa.. det här är favorit minen numera då det är kortdags

även felix har antagit den här minen som favoritmin..

datanördar?

jaa.. vad säger man.. fin slips o skjorta i alla fall:-)

mammas o pappas sötfis

Lyckan är total!!! mammas o papaps älskling fick äntligen sin efterlängtade lyftkran!

Ja.. det var några bilder.. ska försöka bättra mig o lägga upp bilder lite oftare.
Nu ska jag ta o göra linus redo för natten.. blir en ganska tidig




periodare

Ja, jag är nog periodare då det gäller att blogga! eller ...så är jag en upptagen småbarnsmamma.. till två... det är nog en kombination.
Gårdagen var ljuvlig! linus var på dagis hela dagen utan att dom ringde o sa att han hade feber. Men men, vi ska väl inte ropa hej !  äntligen börjar det kännas bättre!
Var ganska lugnt på jobbet igår, folk är mest ute efter rea! jag fyndade som vanligt! dels i vår butik, den bästa i hela birsta city, (Accent!!!), o även på kappahl fyndade jag rejält! hittade en morgonrock med knappar, superpraktiskt på badstranden på sommaren, tre ursöta byxor till grabbsen, en stickad tröja som felix gått o blängt på.. o allt detta till det underbar priset.. 285:-, ordinarie priset på morgonrocken var 249:- FYND! jag har redan klurat ut hur jag ska försvara detta fynd för min man.... jag ska som alla sluga kvinnor.. räkna ut hur mkt det skulle ha kostat...  o på det viset kunna berätta för honom hur mkt vi har sparat på detta inköp! och han kommer att svälja det med hull o hår! mmmoooohahahahaaaaaa!

Idag var det då dags för operation "göra om barnens sovrum o lekrum" ....igen! tanken var att dom skulle få varsinn hörna i rummet! jag har frågat dom om dom vill ha eget rum, men båda svara hysteriskt att dom vill fortsätta dela ! ikväll ville dom somna i felix säng. Men felix kollade på fångarna på fortet o linus däckade innan.. så det blir kanske i morgon då.
Det har gått ganska bra idag även fast vi kom igång senare än vi tänkt.... men oj vilken sjukt skön dag vi har haft!! lugn o ro.. bara varit hemma hela dagen.. ingen tv på.. utan vi har bara myst med varandra. Blev inte riktigt som vi tänkt i grabbarnas sovrum.... men lekrumet blev över förväntan.. imorgon är det "piffandet", o det är ju det som är roligt:-)
Då vi höll på o grejade i deras rum så kom vi fram till att vi är sjukt nöjda med att vi har fått till det så att det inte känns allt för litet i vårat "lilla" hus. Det är ju trots allt bara ca 102 kvm.,,, men efter att ha fixat o trixat så känns det inte litet. Ordning o reda är a & o!!! Att trädgården är ca 3000 kvm gör såklart att somrarna känns helt underbara.. även vårt relativt stora uterum! :-) trots alla fördelar.. så funderar vi ibland på att flytta. Mkt pga. läget... alltså.. vi älskar själva läget.. men... vi hade önskat att det var mer nära till barnfamiljer eller att vi skulle ha en samlingspunkt vi kunde gå till med kidsen. med vår stora tomt funderar jag fan på att bygga en rejäl lekplats hos oss.. det skulle ju lösa problemet... skulle så gärna vilja ha gångavstånd till ngn som barnen kunde leka med o vi umgås med! vi får se.. om stannar här.. eller inte!!

paniiiiiiik

ja i morse när jag vaknade så fick jag paniiiiiik! vart är barnen! stirrade i sängen bredvid mig där jag vet att dom legat 3 timmar tidigare, kollade på klockan, 8.25.. dom måste ju vara vaken! spanade mot tv:soffan efter två små huvuden uppstickandes ur ett täcke.... men näe.. inget täcke.. o inga huvuden!!! dom kanske sover o sina sängar.. men näe.. kollade mot deras rum.. alldels ljust.. dom kanske leker där inne.... lyssnade.. alldeles tyst, och dom är ju inte kända för att leka tysta leken direkt!!
Lyssnar noga för att höra om dom är nere.. inget ljud(tanken att springa upp o leta slog mig liksom inte:-)  ) sekunden senare kom jag på att... just ja... daniel tog dom ju till dagis 7 i morse! Var ju över 1 månad sen, tror jag, som dom var på dagis så jag var lite ovan.. o så det att dom alltid brukar komma o pussa på mig innan dom drar om jag börjar senare o ligger kvar i sängen o snusar.
Efter att min trötthjärna piggnat på sig så har jag försökt göra lite nytta nu på morgonen. Fixa med bild till tidningen inför vår älskade Linus 3-årsdag, fixat med bilder till hans album som han så innerligt har önskat sig. Måste framkalla bilderna till felix album också. Jag tror att det är det han önskar sig mest av allt på sin femårsdag. att jag ska göra ett sånt album han fick då han fyllde ett. han kollar i det albumet så gott som varje dag!
dom lär ju inte bli så besvikna över sina andra presenter heller! jag fyndade ju på toys´r us rea. Fyndade med stort F!!! köpte ngn sorts infraröd styrd starwars skapelse, som skulle ha kostat två tusen, men som kostade 300! nedsatt sis sådär 1700 kr! sånt gillar jag! o linus får ett sånt där tv spel med cars! skulle ha kostat över 700 men kostade 350, det gillar vi också :-)

Jobbar 14-20.15 idag. Skönt att hinna göra lite nytta, utan barn, innan jag drar till jobbet. Vilket lyx! Får se hur länge dom håller sig friska nu då! kan ju bli en ond cirkel igen nu när dom varit borta så länge på dagis o ska vänja sig vid alla baciller, Pratade med dagis i morse ang kvartssamtal, o då sa dom att dom har en del inskolningar nästa vecka o att då brukar många barn bli sjuka då det kommer nya baciller. Vi hoppas att det INTE stämmer! men.... om dom nu ska bli sjuka, så passar ju nästa vecka ganska bra då jag bara jobbar en vardag, jobbar helgen men då är ju dani hemma! har fått riktigt bra pass den här månade, trots att jag var föräldraledig till den 10:e.
Jag har bestämt att jag inte ska stämpla då det bara blir strul med a-kassan o genom att vi tycker att vi klarar oss tillräckligt bra på de pass jag får. Min boss är så snäll så hon försöker ge mig alla pass hon kan:-) tack!

Jag är tokladdad inför helgen då vi ska fixa i barnens sovrum! genom att dom är hemma så kommer det nog inte bli ngt målande.. stackarna får leva med den hemska färgen ett tag till. Men förhoppningsvis kommer vi lyckas få till det så att dom får varsin hörna.
Hade tänkt att jag skulle lägga in lite bilder. Men jag tycker att det tar sån jäkla tid o jag måste verkligen skicka iväg beställningen på Linus bilder till albumet så jag får göra det i helgen.. om jag har tid :-)
ha en underbar helg! det ska jag ha! och jag ska även ha en underbar fredag, på mitt underbara jobb, o sen fredagsmys med min underbara man! tänkt vad allt kan känans underbart bara man får vara frisk :-)


haha!

Är tvungen att skratta då jag läste mitt förra inlägg! mina reserver var slut då.. ha ha.. det har ju fortsatt efter det. Linus åkte ju på lunginflammation, som läkarna missat genom att dom skyllt på astman i 3 veckor! Juldagen firade vi på primärvårdjouren då första penicillinet han fick var för svagt! Efter det så har han hunit med en feberomgång till, även felix. Men nu har dom varit feberfria i 2 dagar..peppar peppar! Linus var på en koll hos läkaren igår då han varit så sjuk sen i oktober men det såg bra ut :-) Lite röd i örat, som han även klagade över igår kväll, men lite ipren hjälpte o han verkar inte ha så ont idag. Idag ska vi till Lina o det ska bli jättekul! ser verkligen fram emot det :-) tänk om man kunde ses oftare!

trots att jag fortfarande känner mig hängig.. den här jäkla förkylningen har hängt i sen 20 nov!!!! helt gaaalet! men ..som sagt.. trots det så va gårdagen ganska trevlig! Jobbade med Louella hela dagen och skrev även på anställningsavtal på min "lilla" fasta tjänst! Den är ju bara på 5 timmar i veckan, men det blir ju alltid mer o jag är toknöjd ändå! för första gången sen jag sa upp mig från guldfynd för 6-7 år sen så har jag fast, o förhoppningsvis så kan tjänsten bli större framåt sommaren :-)  Känns såååå skönt! jag trivs så himla bra på jobbet och jag har insett att det är faktiskt inte många som har den lyxen. Att få tycka att det är roligt att gå till jobbet varje dag! Har ju fått höra många som inte trivs med chefer, arbetstider, m.m under de år jag hoppat runt på olika ställen! men tänka sig.. jag trivs med allt jag :-)
bara o hoppas på att jag får bli frisk snart o att jag håller mig frisk., o barnen såklart. Är jobbigt att känna stressen över att vara hemma från jobbet. Är helt sjukt egentligen att man ska behöva oroa sig, men vissa är ju så att dom inte tror på att man är sjuk o blir sur då man måste vara hemma! Sist jag var såhär sjuk så länge o ofta var 99- eller 00- då jag jobbade på nummerupplysningen. Det var helt sjukt! jag hade lunginflamamtion o halsfluss o ja g vet inte allt.. var nästan värre då än nu. Men o andra sidan så var "alla" mina sjukdomar obehandlade då så det va inte så konstigt jag mådde dåligt. Men nu kan det ju bara bli bättre!! Min itp(blodsjukdomen) , Endometriosen, och Ibs:en är under kontroll o jag tror att förkylningen börjar släppa sitt grepp. Dunderhostmedicinen läkaren skrev ut häromdagen verkar hjälpa!
Är helt sjukt vad det kan svänga egentligen, från maj förra året till i år hade jag nog ingen sjukdag för mig själv, men en vab på Linus då han ramlade ner för trappen(usch) men from Juni i år så har jag o kidsen haft riktig otur! Men som sagt, det kan ju bara bli bättre!

Näe.. nog pratat om sjukdomar!  Idag ska jag som sagt till Lina! Så det är nog dags att lägga på ett kol om jag ska hinna kasta i älsklingarna lite mat innan vi drar.... jag börjar bli sugen på att bara kasta i dom en korv när vi kommer till stan! Lat.. svar ja:-) I morgon är det jobb igen!:-) Sen ledig helg, o då jäklar ska det fixas i grabbarnas rum.. ja.. igen! ska göra så att det blir mer som varsitt rum i deras sovrum.Får se om vi lyckas. Bilder kommer efter helgen, om jag blir nöjd vill säga :-)
Lekrumamt ska avvecklas.. lite grann.. bara de större grejerna ska va där! tror jag ska häna på loppisen dom ska ha i stan snart o sälja alla jäkla grejer vi har som bara ligger!
Ja herregud.. va mkt snick snack det blev nu.. så jag tror jag avslutar!
Mot ett nytt härligt år, en härlig sommar o mot en friskare familj!


RSS 2.0