mitt hem är i kaos!

ja jisses! ibland tänker jag inte riktigt efter innan jag sätter igång ngt av mina många projekt. Idag var det dags för projekt slita ut två garderober i grabbarnas rum...vi har sagt länge att vi ska göra det.. och så vips kom jag på att vi gör det NU! Innehållet som va i dem tänkte jag inte så mkt på.. eller ja.. jag tänkte att det går nog att trycka in någonstans. Men nu inser jag att oj va mycket det var! alla mina klänningar och daniels skjortor, väskor, m.m. Detta ligger just nu på vår säng och väntar på att få ett nytt hem... frågan är bara vart det är!!
J ringde precis och frågade om jag skulle med på promenad ikväll.. jag vet att jag egentligen inte har tid så jag försökte vara duktig och säga att nej, kaoset här hemma måste redas upp.. men nu känner jag att jag har lust att strunta i det och ta en promenad och bara snacka strunt med henne en stund.Vi får se hur det blir.
Grabbarna har varit frisk nu i några dagar.. peppar peppar.
Det enda lite jobbiga har varit att Felix vaknar så förbaskat tidigt.. ofta runt halv sex.. eller ännu tidigare. Urk!
men men.. det är ganska mysigt då han kryper ner med oss i sängen.. det tråkiga är bara att han oftast lyckas väcka lillebror... o då blir vårt sovrum genast förvandlad till en lekplats.

Linus har börjat att dansa! såååå söt så jag smälter! han gillar hårdrock bäst.. sätter vi på något annat går han dörifrån. Han går mest hela tiden nu.... så söt då också.
Felix har varit på toppen humör de senaste dagarna... kan ju vara för att han fått vara frisk ett tag men även att 3 årstrotset har avtagit lite.. men det är nog inte över än.
Vi var på motormässan igår! snacka om att Felix var helt salig! han älskar ju allt som har med motorer att göra. Vi kollade på en trial uppvisning.. han var så exalterad så han stod och skrek och klappade händerna och skrattade om vartannat.. sötis!
Vi var även förbi en sväng på erikshjälpen där vi hittade ett par helt underbart fula byxor som D ska ha på sin 30 årsfest med 70 talstema. Mina outfit är nästan färdig.. jag kommer nog inte att vara den snyggast klädda på festen kan jag säga.
Nu är D och grababrna och handlar så jag borde passa på att kasta mig över klädkaoset.. men ajg tror jag börjar att ta itu med kaoset i förrådet medans jag klurar på en lösning för alla våra kläder och annat krafs.
ha de´!

tröööööttt

fattar inte hur jag ska orkar göra iordning inför i morgon nu ikväll. Blev helt plötsligt jättetrött. Har ju inte blivit så överdrivet med sömn de senaste veckorna. Hoppas nu att Linus öroninflammation är det sista i sjukväg på länge.

Önksar att jag bara kunde slänga migi  soffan och ta ett glas vin o slökolla på tv..näe.. först måstejag göra tårta. Underbara svärmor har lovat att göra en tårta också.. hon erbjöd sig att göra flera men jag tänkte att näe ngt måste jag bidra med i matväg. Annars blir det ju D som gör det med tanke på yrket. Iofs så blir det "bara" en tacobuffé i morgon men det blir nog han som får kocka den också.
Usch.. nu blir det bara dravel..
ha en trevlig kväll

Sjukvården är ett stort skämt

Ja i alla fall vårt sjukhus och primärvårdjouren. jag var i kontakt med vårdcentralen igår då Linus blev så tung andad och hostade så väldigt och verkade ha ont. Vi kom överens om att avvakta tills idag och om det blev värre under kvällen(igår kväll) skulle vi kontakta sjukvårdsrådgivningen.. vilket vi gjorde efter att Linus skikit konstant i tre timmar. D åkte upp med honom(trevlig 30 årsdag), väl uppe så sa dem att allt såg så bra ut och att öronen va jättefina.. men hon tillade att om dem kunde bli värre tills imorgon. D tyckte att den kommentaren var så konstig.. vad var det som kunde bli värre om det såg så bra ut?
Efter en helvetesnatt så bestämde jag mig för att med risk för att verka som en hysterisk mamma ringa till vårdc. De ville att vi skulle komma ner och de var förvånade över att vi inte fått hostmedicin utskrivet. Läkaren på vårdc konstaterade ganska snabbt att han hade öroninflammation!!!!!! Alltså.. jag fattar inte vad de gör på primärvårdjouren!!!! Jag frågade läkaren om detta skulle ha upptäckts på undersökningen för ca 10 timmar sen.. han svarade med ett bestämt ja! Klåpare! Då vi hämtade ut penicillinet på apoteket så sa tjejen som jobbade där att ja det gäller att få träffa rätt läkare på en gång! Det är ju hemskt att det ska va så.. och att det dessutom är allmänt känt i sjukvården och de som jobbar "runt dom".
Ja.. så nu ska vi tvinga i stackarn kåvepenin.. första dosen gick sådär.. han spottade ut det.. och jag lyckades peta in det igen.. o han spottade ut det.. o ja.. sådär fortsatte vi. Men till slut så fick jag nog i honom allt.
Imorgon ska vi ha fest för D  här hemma med våra familjer. Jag hoppas Linus feber har gått ner och att han inte har lika ont.. Annars blir det nog till att ställa in.
Felix ska sova hos mormor inatt så att vi får återhämta oss lite och så att vi hinner med att förbereda inför i morgon... och så är det för hans skulle också.. Det märktes att han mådde bra av att få komma ut lite igår då han och "faffar" var på äventyr.
Näe.. nu tänkte jag försöka få Felix och sova en stund så han är fit for fight inför en myskväll med "mommor".
ha en trevlig dag!

jaha... så stänger dagis också

Det går inte våran väg vad det gäller nånting nu känns det som. jag börjar känna mig väldigt negativ. Först så stängde öppna förskolan vilket både jag och Felix och många andra tyckte var väldigt tråkigt, och nu ska det stänga dagiset som vi hade tänkt att Linus och Felix skulle börja på till hösten.Blir så irriterad!!! vad ska jag göra nu då?
Äsch.. orkar inte tänka på det mer. Nu är det dags att passapå att röja medans felix är iväg med farfar och Linus sussar sött.
Pang på dammsugarn!

Morgonstund har guld i mund...eller?

I morse vaknade vi upp bredvid en liten kamin i vår säng.. där låg Linus osm en blöt fläck med 39 i feber. Stackarn.. pappas födelsedag blev inte sådär jättemkt firad i morse. vi får ta igen det ikväll.
Felix ska åka i väg med sin älskade farfar idag.. jag kände att han måste få hitta på ngt. Vet inte vad jag skulle ta mig till utan farmor o farfar och mormor o morfar. De hjälper oss så mkt med både det ena och det andra!!Tack!!

Linus har en sån otäck hoste, önskar att det fanns ngt vi kunde ge mot hostan men allt som finns är ju för barn över 2 år.Han sitter är i mitt knä o hostar så han nästan kräks.. så nu ska jag gå o gosa med lillgubben. Tips mot hostan mottages tacksamt!!!!!


Linus sjuk

ja, så börjar det om igen. Nu har Linus hög feber och jättejobbig förkylning. Förkylningen har han haft i slutet av förra veckan men under dagen har den bara blivit värre och värre.
Det är helt sjukt vad vi åker på saker HELA tiden.
Undra hur det hade varit om de hade gått på dagis? Man brukar ju prata om att de är så himla sjuk då de går där, o jag minns ju hur ofta Felix var sjuk den korta tiden han va på dagis.
 
Felix och pappa är och handlar, Linus har redan däckat. Jag tänkte att jag skulle röja här hemma inför födelsedagen imorgon och kalaset på lördag.. men ajg tror jag lyxar till det och kollar på Unga mödrar först.
Jag bara älskar att det går att spela in på vår boxer.
det här inlägget blev ganska meningslöst.. så jag tror jag avslutar nu och masar mig ner till tv:n
God kväll

upp & ner.. upp & ner.. upp & ner

ja.. upp & ner.. så går  mitt humör just nu... och min oro. Då tänker jag på mitt besök på vårdc igår och mitt kommande besök på bröstmottagningen.
Tur att jag har mina grabbar som kan få allt att kännas tipp topp.

Idag så har vi inte gjort så mycket.. städat lite i lekrummet, ätit lunch, sjungit.. ja.. inte så mkt som sagt.
Imorgon så fyller D 30!!! han blir gammal gube!
Vi ska fira honom med våra familjer på lördag så imorgon så blir det bara vi och barnen. I början av Maj så ska D ha gemensam 30 årsfest med två vänner.. det ska bli skoj! de ska ha 70 tal som tema.Jag har redan börjat fixa med min outfit.
Har klurat på vad jag ska hitta på för roligt åt honom.. men inte riktigt bestämt mig än för vad det ska bli.. och det vore lite osmart att skriva det här då han faktiskt brukar kika in här lite då och då(hej älskling :-) )

Felix har äntligen börjat bli sig själv efter magsjukor och förkylningar. Han var grymt gnällig och slut där ett tag.. men nu är han i form igen. "3-årsformen" finns fortfarande där men den känns som ingenting nu.
Nu håller Linus på att gå igenom alla mina skrivbordslådor och det börjar gå vilt till så det är dags att avsluta.
ha en trevlig dag :-)


barn är så underbara!

Felix håller på att leka med sin bil som han åker runt på i hela huset. Då han klivit av så tappar han balansen bara sådär helt utan anledning.
Han titttar förvånat på mig och frågar :" mamma, varför ramlade jag?"
"Du tappade balansen" svarade jag då, och då frågar gullungen:"var är den?"

Felix beskriver en förkylning(antar jag)

-mamma...
-ja...
-jag mår inte bra, min hals har åkt upp litegrand
-öööhh..jahaa, hur menar du då?
-det blir så ibland för jag har sovit


vårt allt!!


Grattis på födelsedagen lillbrorsan!



Linus 1 år!



Sötnosen med sin oskyldiga min!


Filuren Felix

Vad är det som händer!!??

Här har det inte blivit mycket skrivit på den sista tiden. Förklaringen..vi har varit konstant sjuka. På 3 veckor så har D haft magsjuka 2 ggr, Linus 3 ggr, o Felix 2 grr. Jag har klarat mig ganska bra.. fick en minisläng bara.
Precis som att det inte räckte med det så upptäckte en läkare då vi varpå sjukhuset med Felix att han har ett blåsljud på hjärtat!! har fått en remiss för vidare utredning. Det är ju säkert ing en fara då vi inte märkt ngt på honom och då ingen annan läkare har upptäckt det.. hoppas på att denna läkare hörde fel. Men såklart så blir vi ju lite oroliga ändå.
Som om inte det vore nog så var jag på vårdc idag för att kolla nå knölar jag upptäckt i bröstet. Jag har känt lite oro innan men tänkt att de nog skulle förklara att det är körtlar och att det kan bli så...när inte den förklaringen kom då jag var där idag så kändes det jobbigt. Istället har jag fått en remiss till kirurgen på bröstmottagningen på sjukhuset! Räcker det inte nu!!?? Det är ju säkert ingenting, men bara det att jag ska gå och tänka på det och oroa mig känns jobbigt. För så blir det. Samtidigt så väntar jag på svaret på ekg inspelningen jag gjorde.. det jag vet är att  dem sett att hjärtat slår dubbelslag och att min puls ökar till 160 ganska ofta...vilket inte är så bra. Men jag vet inte vad läkarens "sista utlåtande" blir.
Trött, less, slut.. är tre ord som passar ganska bra på mig nu.
Jag är trött på att gå och vänta på svar från sjukvården!!
Efter det här med hjärtat och det här med "knölarna" så har jag börjat tänkt mycket på hur "dödlig" man faktiskt är. nu tänker jag inte att jag kommer att "kola", varken av hjärtat eller "knölarna". Jag menar bara att det får ju en att börja tänka på allt på ett annat sätt.. i alla fall så får det mig att göra det.

I helgen har vi varit nere hos min pappa och hälsat på och tittat på deras nya jättefina hus! STORT och mysigt.
Tyvärr finns det inga bildbevis pga att lathet fr min sida då det gällde att ladda kameran. Då vi kom ner på fredag kväll så firade D nämligen ankomsten med att få magsjuka..igen... och Linus blev sjuk på lördagen! Så det var mkt pyssel med annat än att knäppa kort. På söndagen så kunde vi alla umgås och mysa lite i alla fall.

Både Felix och Linus har nu äntligen fått tillbaka aptiten efter magsjukan..sköönt! Linus äter allt han kommer över...inkl sånt han INTE ska äta. Den lilla busen.
Han knatar på då och då ibland men diggar fortf bäst att hålla sig i saker.. och då det gäller att ta sig fram fort..antingen då han ska ikapp brorsan eller fly från honom så är det krypning som gäller... och oj vilken fart han får då. Näe.. nu ska Felix få kika på byggare bob här på datorn.
ha det så gott!

RSS 2.0