Ingen ork att skriva

Julen har passerat, jag slog till med feber på julafton som höll i sig tills i går.
Har varken tid eller lust att skriva ikväll, men vill bara önska all en god jul och säga att vi lever! :-) återkommer med lite bilder från julfirandet.. och om jag inte tar mig i kragen för nyår och skriver här så GOTT NYTT ÅR!!

Endometrios

Ja, man får väl säga att även det ingår i vår vardag. Jag är så trött på detta! Jag har nog försökt att lura mig själv att det skulle gå över ngn gång, men icke.... vilket inte är så konstigt då det är en kronisk sjukdom. På måndag ska jag till läkaren och kolla upp en cysta, jag hoppas den har försvunnit så att dom inte behöver operera.
Felix är väldigt medveten om att mammas mage inte är tip top. Ibland kommer han smygande om jag ligger och har ont och viskar" mamma, har du ont i din dumma mage?" och sen klappar han på mig och frågar om jag behöver ngt! Lilla älskling.
Sist jag var hosläkaren försökte hon få mig att förstå att det inte är konstigt att jag har ont och att det faktiskt hör till och att jag måste anpassa mitt liv efter att jag faktiskt är "sjuk". Jag ser mig inte som sjuk!!! Men jag tror att jag måste ta och respektera kroppen då det är som värst och faktiskt ta det lugnt.

Idag så ska farmor och farfar vara här och ta barnen, vad skulle vi göra utan dom!!!!!!?????
Dom har tagit barnen flera ggr den senaste tiden, tack tack tack!
Jag jobbar heldag idag.... önskar att jag hade kunnat vara hemma med barnen och åka pulka och leka i snön, nu när den äntligen kommit.
Men först ska vi till läkaren med Linus, de ska undersöka om även han har astma.Många läkarbesök nu, 4 st from idag fram tills på måndag. På fredag så ska Linus ta sin andra vaccin spruta. Vi har ringt och bokat hos en privatläkare nu. Finns ingen chans att vi väntar till den 27 januari, två månader efter första sprutan som bvc ville. Nu blir det ganska precis tre veckor efter första.

Linus pratar som sjutton, sätter ihop flera ord. Detta har gjort att grabbarna nu har börjat att bråka på ett annat sätt. Det är faktiskt så att man nästan inte kan hålla sig för skratt ibland då dom sätter igång med sina diskutioner. Felix brukar stå och läxa upp Linus, och han skriker tillbaka, "nej, tyst"" då blir felix smått galen. men mest ledsen tror jag.

Nu måste jag sätta fart och ta hand om barnen. Men först, in i duschen. Hoppas ni får en underbar dag och att ni hinner njuta ngt av snön!!!!

Lucia på dagis

Idag var det luciafirande på dagis. Strax före åtta skulle vi vara där.. tiiidigt!
Barnen var sååå duktiga.. Felix sjöng litegrand, Linus filurade mest. Först var dom på Felix avdelning o sen på Linus. Då dom var på Felix avd så smet jag över o kollade.. men jag kunde inte hitta Linus. Så  mellan två sånger frågade jag en fröken vart han var.. hon sa att han satt lite längre bort. Men jag kunde fortfarande inte få syn på honom, efter en stund såg jag att fröknarna började kolla oroligt omkring sig.. Linus var borta! paniiiik då dörrarna till dagis stog vidöppna. han är ju en grym rymmare. Till slut hittade dom honom inklämd i luciatåget.. han är liten o nätt den pojken. Jag hann skrämma upp min mamma som fick hjälpa till och leta :-) stackarn. 
 
Resten av dagen har vi varit hemma o myst. Jag har faktiskt hunnit med att göra lite nytta. Städat i nästan alla köksskåp... skööönt! otroligt vad mycket skit man samlat på sig, o daniel har ibland en tendens att spara det mesta så det blev några plaskassar fulla med strunt att hiva iväg.
 Imorgon är det jobb igen. Farmor o farfar ska ha grabbarna då jag jobbar så mkt i veckan att jag överskrider 25 t annars.

Lite bilder på tomtar, lucior och pepparkaksgubbar...ingen stjärngosse!!



Glad pepparkaksgubbe redo att lussa på dagis



Den store spexaren, förutom at han är en kopia av sin far då det gäller utseendet så är han det också numera då det är fotografering på g! har nästan inga normala bilder på honom numera.. eller ja..varken på daniel eller felix





Linus i "tåget"



"sankta luciiiiiaaaa.. sanktaaaa luciaaaa"

 



En pepperkaksgubbe som varit i slgsmål,.. näe.. Linus med sin skadade näsa som fortfarande strular lite..



Felix o två från hans avdelning, dom är över ett år äldre.. ändå är han nästan längre!! stor kille



Sötaste tomtenissen i världen



Glad pepperkaksgubbe!!! usch.. det ser ju för hemskt ut med näsan..

Näe.. nu tror jag att Linus nästan har somnar. Snacka om att det har blivit förändring då det gäller hans läggningar.. ett tag så fastnade vi ju i att ligga bredvid honom. men nu så läser vi då han får välling, och sen så öägger vi bara ner honom. säger god natt o pussas lite o sen går vi ut.. han har legat vaken utan att bli ledsen eller kliva ur sängen i en halv timme. Sköööntm för både honom och oss tror jag. Daniel är och spelar innebandy.. jag tror att jag ska försöke göra lite nytta men är sugen att kolla på den där galan med hjältar på tv 4.. kanske kan göra nytta framför tv:n.
Ha en trevlig kväll!


hur gör man!!???

Alltså allvarligt, är det någon som har ett facit på hur man får ihop det på morgnarna när man ska iväg till dagis med barnen. Allt som oftast spårar det ur till ett stort kaos! Förut då jag ofta lämnade dom vid halv elva så var det inga problem, men nu då jag jobbat många heldagar och lämnar dom halv nio så håller jag på att tuppa av ibland. Vi har ju en liten bit att gå så vi måste gå hemifrån 10 över åtta för att hinna.. oftast är vi hemifrån vid halv nio!!!! Det är en svettig mamma som lämnar på dagis kan jag säga. Sminka mig och fixa håret det gör jag oftast på bussen!!!! Ser inte klok ut där jag sitter nersjunken i sätet med min stora spegel i handen medans jag försöker träffa ögat med kajalen och mascaran.
Hur gör man var alltså den stora frågan!! ?? Frågan är ju om man är fullproppad med en massa "rosa drömmar" om hur det ska vara. Jag skrattar alltid så gott då jag ser den där filmen "Adam och Eva" då Adam tänker sig bort och ser framför sig hur det skulle vara att ha familj....speciellt frukostscenen är ju oslagbar.

Idag blir det jobb, o imorgon. Men på måndag är det lucia på barnens dagis, sen blir det en mysdag med grabbarna. Sen är det fullt ös på jobbfronten fram till julafton. fast jag är faktiskt ledig en dag innan.
På fredag ska jag till sjukhuset och "sätta på mig" sånt där långtidsekg.. jobbat då också så det ska bli intressant att stå i butiken och ha de där plupparna på mig. Jag hoppas att hjärtat ballar ur så dom får en kurva på det.. men jag tvivlar på det.

Har haft en underbar morgon med barnen i dag. Eller ja, det är ju fortfarande morgon.. men inte tidig morgon. Linus klev upp vid kvart i sju, o felix kvart över. Linus låg och pussade på mig och kramades, just nu leker han tiger med pappa i sängen. Finns väl inget bättre än att vakna upp med två glada barn :-)
Mina prinsar! Jag vet att det finns dom som jobbar betydligt mycket mer än vad jag gör, men oj vad jag saknar dom när jag jobbar såhär mycket. Jag är hemma vid sju på kvällen, och hinner som tur är vara med på läggningen, annars skulle det nog kännas ännu värre. Känns lite jobbigt att den tiden man har med dom på morgonen blir ganska stressig.
Näe, nog funderat, dags att hoppa in i duschen och sen ta bussen iväg till jobbet vid nio.
Hoppas att ni alla får en trevlig helg!! Det ska jag ha! och brudarna på jobbet, hoppas ni får en underbar kväll i kväll. Önskar att jag hade kunnat hänga på, ser framemot att ta det en annan gång.
kramar!

grabbarna bus

Häromdagen så satt jag och Daniel och bara pratade i soffan och slappade, rätt  som det va så märkte vi att grabbarna försvunnit fr vardagsrummet och att det var väldigt tyst. Ni som är förälder förstår kanske tystnaden jag pratar om. Man liksom känner på en gång att ngt är på g.
Vi hör ett dovt fnissande från köket.. då vi kommer in där så möts vi av detta.......

BUSUNGAR!!












lite pyssel

Tänkte jag skulle lägga upp några resultat från mina syryck. Var ett tag sen jag sydde en del av dom, har ju inte riktigt funnits tid med att sy på sistone, fullt upp med att vabba, ränna på sjukhuset och jobba :-)

Här kommer några saker, som jag sagt tidigare kan några av dess dyka upp i julklapparna, så ser ni ngn favorit hojta till eller blunda ifall ni inte vill ha en tjuvkik!!





Toarullehållare, trycket ser lite plastigt ut pga blixten, finare i verkligheten. Suvrän grej så man slipper se de fula toalettrullarna, rymmer tre rullar



"kärleken övervinner allt" , bra motto :-)  Även här ser trycket plastigare ut än i verkligheten




Ett litet julhjärta



Toarullehållare



Ljuspåse, alla andra har jag gett bort, med denna får nog stanna





Hjärta till grabbsen som hänger på deras sovrumsdörr

Får se om jag hinner sy ngt ikväll, har en del grejer kvar att sy. Gäller bara att ha tid :-)

Ännu en sömnlös natt..

Vi trodde att natten skulle bli lugn. Ack så fel vi hade! Linus var orolig vid elva och somnade i vår säng. Vid ca 01.00 så var det dags igen.. och då var han otröstligt.. han klagade på att han hade ont. Men vi kunde inte lista ut vart!! Vid 05.00 kollade jag på klockan sista gången och då sa jag till Daniel att han fick ta över. Nästa gång jag vaknar är klockan 08.00!! och Linus ligger fortf och sussar sött bredvid mig.. helt slut.
KL 08.40 klev vi upp.
Han har varit trött och hängig idag också. Jag pratade med sjukhuset som tyckte att vi skulle fortsätta att ha nogrann koll på honom. Så jag blir hemma i morgon också. Det hade känts annorlunda om han hade kunnat vara hemma hos ngn och inte på dagis. Det är ju då ett "lite" högre tempo på dagis och jag känner att fröknarana inte kan ha samma koll.. vilket är fullt förståeligt.. dom är 2-3 personal på 16 barn!!!

Linus sov 2½ timme på dagen idag trots att han vaknade sent. Jag hann slänga upp julgardinerna som jag haft dålig samvete över i snart en vecka, skööönt! Annars så har jag och Linus mest suttit i soffan och  läst böcker. Mysigt! Jag hoppas han är piggare i morgon, jag tycker det känns som om det är påväg att vända. Som farmor och farfar sa så är han nog mörbultad i hela kroppen vilket också kan göra honom trött och hängig. Han ser förskräcklig ut på kinden. Alldeles blå!!!Lillbubben.

Felix ligger och läser en bok, och Linus har precis druckit välling. Vi brukar lägga felixi vår säng och sen bära över honom till sig, o Linus i deras rum. Men nu ligger båda i deras rum.. ska bli intressant och se vad dom hittar på. Felix har sovit på dagen idag så han är allt annat än trött.. och Linus har ju sovit så länge så han är inte heller direkt jättetrött.
Nu ska jag ta tag i klädhögarna som ligger i hela huset, jag förstår inte vem det är som springer runt och placerar ut kläder överallt, och som dessutom fyller tvättkorgen ;-)

Trevlig kväll

Lillprinsen hemma igen!!

Efter en tuff natt, utan nästan ngn sömn överhuvudtaget, dejt med "cellprovtagningstanten" och öppnat butiken fick jag äntligen träffa min lilla prins. Tack vare underbara kollegor så kunde jag dra från jobbet vid tolv och jag kan vara hemma med den lilla mörbultade "rumpnissen" hela dagen i morgon.

Läkarna konstaterade till slut att de inte trodde att det var ngn skada på huvudet. De hittade så i näsan på honom, så den hade tydligen fått sig en rejäl smäll i fallet. Skönt och veta att allt blod kommer "bara" därifrån och inte beror på ngt annat.
Han är alldeles blå på kinden och börjar få en riktig " brottar" näsa med lite ljuslila ton, stackarn! trappor är farliga!!

Jag och Daniel är heeelt slut!! Får än en gång tacka vår underbara familj. Mamma har varit här hela dagen, hon skulle ha varit det även fast detta inte hade hänt. Hon tog semester då vi överskridit timmarna på dagis! tack tack tack!! felix har åkt till farmor och farfar, han blev överlycklig, och vi känner att det är skönt både för honom och oss. Då kan vi få fokusera helt på Linus och han slipper bli störd inatt ifall näsan "bråkar" igen. Tack! Ni är underbara!!! Vad skulle man göra utan familjen!!!????

Jag tror jag ska försöka göra lite nytta trots att det känns som om 100 godståg just dundrat över mig o genom huset, för det SER faktiskt ut som om 100 godståg dundrat genom huset.
Julgardinerna ligger fortfarande i en hög i hallen, blommor som har fått ge vika för adventsljusstakarna håller på att ta över hela köket.. och ja, barnens leksaker är överallt. Förutom i lekrummet. Det var lite update på hur Fam. Larsson har det hemma :-)
Även detta inlägg passa ju väldigt bra in i kategorin:vår vardag... men oj, vad jag älskar vår vardag trots allt. (Oki, helikopterfärder mitt i natten och akut besök mitt i nattensom resulterar i inläggning kan vu ju ta o undvika framöver ;-)  )
God natt och sov gott

Klump i magen

Ja, här sitter jag med en klump i magen. Vår kväll..eller ja..snart natt, förändrades fort.. fr att ha kollat på hells kitchen till att Linus och daniel är påväg upp på akuten.
Linus ramlade ju nerför trappen imorse. En ganska rejäl vurpa.. jag kollade igenom honom noga och iakttog honom också noga. Men han verkade vara som vanligt. Då vi kom till dagis så ville han bara sitta i mitt knä, inte alls springa iväg... Så brukar ju då inte Linus vara. Han kastar sig iväg till bilarna...men inte idag. Då började det bli en liten "ärta" i min mage,  smällen var ju riktigt hård.
Jag o Daniel har ringt dagis flera ggr idag men de har tyckt att han varit som vanligt. Då daniel hämtade dom så tyckte också han att han var som vanligt. Men när dom kom hem tyckte han att Linus var ovanligt trött... Nu blev det då en "apelsin" i magen.....
Kl tio i elva så exploderade apelsinen och blev till en stor klump då daniel kommer nerspringande med Linus fr övervåningen med blod i hela ansiktet... linus alltså!! Jag höll på o ramla baklänges!!! Det var mkt blod kan jag säga, och det kändes inte som vanligt näsblod utan som en störtflod o sen slutade det bara. Nu var han ännu slöare.. kan ju bero på att klockan är nästan mitt i natten för honom också...
Ja, i alla fall så pratade vi med sjukvårdsrådgivningen och de ville att vi skulle komma upp så att fick kolla på honom. Jag ville ju så gärna följa med, , men ngn måste ju vara med storebror..  Klumpen i magen blir faktiskt större och större.....  Men, det är säkert inget.. men.. tänk om... det va en JÄVLA smäll.
Ja. jag kan ju inte göra så mkt härfifrån så det är lika bra att ta det lugnt och vänta på att prinsarna ringer.
Läsa en bok medans kanske....
Ja detta var väl ett trevlig "desperat" inlägg.....vilket naturligtvis kommer att hamna under kategorin vår vardag.. för det här.---- det är Fam. Larsson vardag :-)
Uppdatering kommer............

RSS 2.0