"du gamla du fria......"

Idag är det nationaldagen. jag kommer att tillbringa den på jobbet. Jobbar 12-18. befarade i torsdags att jag inte skulle kunna jobba då även min mage började kännas lite konstig. Men det berodde nog på alla vitpepparkorn som jag proppat i mig för att undvika att få den hemska magsjukan D legat i.

Snart ska D börja jobba igen. Känns roligt att få vara hemma med barnen igen! håller tummarna för att sommaren ska komma tillbaka. För inte kallar jag det sommar då termometern visar 7 grader ute. Det var ju kaaallt igår!

Vi var på barnkliniken igår efter att ha fått en akuttid då de äntligen insåg sitt misstag att låta felix vänta i över tre månader på att göra pricktest och undersöka hans astma. Vi var väldigt deppiga igår efter besöket då vi fick reda på  att han har vanlig astma, och inte "bara" förkylningsastma, OCH att han svåra eksem. Så nu blir det till att smörja med två salvor morgon och kväll och inhalera med pulmicort morgon och kväll. Lillvännen!
han var så otroligt duktig de då gjorde pricktest på honom! det såg så ont ut, och det gjorde antagligen det också för han fick panik ett tag.. det var ett himla krångel att krampaktigt hålla fast hans små armar så att inte dropparna med div saker, bla ägg, hund katt, gräs, flöt ihop! men han var så duktig efter en stund och satt helt stilla. Men tårarna bara rann på hans kinder. Mammahjärtat sprack! Men efter en glass sen så var allt glömt.
Resultatet av pricktesatet var att han reagerade på ägg och eventuellt gräs. men de sa att vi inte behövde undvika ägg utan att vi skulle ha det i åtanke om han fick utslag. De tror nämligen att utslagen han fått beror på eksemen och det att hans lilla kropp är helt slut efter att ha gått med feldiagnostiserad astma i flera år! tack för det vårdcentralen!!!
Ja, nu gäller det bara att lära sig allt det här och komma ihåg det doktorn sa.. jag känner redan att jag börjat snurra ihop allt :-( blir nog till att ringa i veckan och dubbelkolla.

Nu då pappa legat som ett litet uttorkat russin i sängen i flera dagar så har jag och felix tagit riktiga myskvällar...för att underlätta lite med läggningen så att jag kunnat lägga linus i fred så har vi hyrt film.
Min son(Felix) måste nog ha det största hjärtat på denna jord. Vi hyrde nicke nyfiken och djungeldjuren. Oj oj oj! Lillgubben blev helt förstörd då en lejonungen försvann i "djungeldjuren", det var inte så dramatiskt men han tänkte liksom hela vägen, på hans mamma o pappa, på lejonungen..ja på allt.. tills lut fick vi stänga av efter följande kommentar" mamma, jag fattar inte"..."jag vill inte se det här, dem är dumma.... " sen gick han resolut fram till tv:n pch ga v den en smäll. Då det var dags för nicke nyfiken så hörde jag hur lillgubben bärjade storgråta.. tårarna bara sprutade..det var då nicke skulle bli tillbakaskickad till djungeln! felix kunde inte alls förstå hur dem kunde göra så..stackars nicke..alldeles ensam.  ja herregud!

Näe..dags och göra mig iordning för jobbet.
börjar tolv men måste åka redan 10 för att komma fram i tid. Att åka kommunalt är inte alltid en picknink. Slutar sex men är inte hemma förrän kvart i åtta. Och imorgon så kan jag inte ens åka kommunalt till jobbet! jag börjar 9.45 och kan välja på att vara där halv åtta (vägrar) eller fem över tio! helt sjukt dåligt!
Hoppas ni får en trevlig nationaldag!

magsjuka!

Ja då var det dags igen! jag ber till "magsjukegudarna" att de ska låta oss slippa lindrigare undan den här gången än sist då vi skickade runt till varandra i 3 veckor..konstant! jag klarade mig iofs den gången, och jag hoppas verkligen jag gör det nu också. magsjuka är det värsta jag vet!
Jag hade tänkt att jag skulle slappa och vila upp mig hela dagen så jag skulle kunna jobba imorgon, men imorse möttes jag av min mans bleka ansikte och trötta ögon, han hade sprungit på toa konstant sen 2-3 tiden! Så det var bara att hoppa upp o ta barnen strax före sex. Jag mår hyffsat bra ändå, men jag hostar mer och mer och det är jobbigt att inte ha ngn röst!!! jag låter som om jag käkat ett storpack med såna där skolkritor!
jag pratade med mina chefer idag och de fixade så jag kan vara hemma imorgon och på fredag. Gulle dom!!!
Felix har blivit jättedålig i andningen över natten också..så det blev till att inhalera i morse. Airomiren verkar inte hjälpa så bra. Då vi väntat sen i mars.-april på att få göra ett pricktest utan att höra ngt så ringe jag till barnkliniken. jag fick prata ..eller ja.. prata och prata.. hon hörde knappt vad jag sa ;-), men hon var supergullig i alla fall och försökte göra allt hon kunde för att hjälpa mig. Var kritisk till att vi fått vänta så länge då hans allergi påverkar andningen. Så vi fick en tid nu på fredag tidigt på morgonen. Bara och hoppas att vi alla är friska då! han ser ut som en lite prickig korv, felix alltså. Är så synd om honom, och han bad om att få andas i "fisken". Han hade verkligen jättesvårt att andas! lillpruppen!

Nu sover båda barnen, käne mig så trött och slut att även Felix fick sova lunch idag. Skönt att hinna hämta andan lite och proppa i mig lite mediciner, och springa och passa upp D, stackarn! han blir verkligen asdålig då han får magsjuka, får alltid den värsta sorten.
Dags och vilal ite och dricka varmt och käka lite medicin!!
Hoppas att ni får en bättre dag än vad vi har här hemma!

Semestern bokad, huset rent, fyndat på loppis!!

Har varit en bra dag idag.. förutom att jag är dyngförkyld så har allt varit tipp topp idag. Vi har slappat och bara haft det bra hela dagen. felix var inte på dagis.. han kände inte för det och då såg vi ingen anledningen till det då både jag o D är hemma.
Dagen började med att pappa fick sovmorgon till 10.00..efter det så har det varit full fart på honom. felix och han var iväg med vårat köksbord som vi äntligen fick sålt.. 1400 kr..tackar tackar!
Under tiden så bokade jag stuga i junsele.. 7-9 aug. ska bli så mysigt! 2650 kr för fyura vuxna och två barn i stuga fre-sön, och gratis inträde på djurparken i 3 dagar, gratis bad, gratis minigolf och så var det ngt mer. Det tycker jag inte är så dyrt...riktigt billigt faktiskt! Kika in på www.aventyrsberget.se .
På eftermiddagen så fick jag ett akut loppisbehov. Kände att jag var tvungen att få en paus fr min förkylning och lämna hemmet en stund. Där fyndade vi två fotogenliknande lampor..är alltså el... som både jag o D föll för. Så de blev...300 för två stycken..billigt..tycker jag :-)
För att hoppa tillbaka till dagis så har vi bestämt oss för att byta! av många skäl, ett av dem att det blir mkt närmare för oss.. fast det är egentligen det minsta skälet. Vi vill ha ett bra dagis till våra små..
Nu blir det huvudfotingen...vi håller alla tummar och tår för att de ska kunna öppna. De har precis fått klartecken fr kommunen att de ska få öppna. Det är ett personalkooperativ och tjejerna som ska starta verkar vara superbra!! Kika in på www.huvudfotingen.dinstudio.se De kämpar för att de ska få tillräckligt många barn såa tt de ska kunna starta i augusti. Vilket jag hoppas på.. för jag vil inte behöva skola in Linus på på dagiset vi harnu för att sen byta efter ngn månad. det k änns jättebra i "magen" nu i alla fall :-) Det kommer att lösa sig :-) Felix är överlycklig över att få komma tillbaka till sitt gamla dagis.. för de kommer hålla till i deras lokaler.. Han är helt me dpå att det är nya fröknar men verkar inte bry sig så mkt.


Kom på att jag inte lagt upp några bilder på mig och D då vi fick ledigt fr barnen och hade 30 årsfest för D och hans vänner... ja.. såhär såg vi ut..


Nu ska jag krypa ner i soffan under en filt och kurera mig!!! jag är sjukt hes..eller hes.. jag har ju tappat rösten! hostar som en idiot så jag tror det blir en klunk Lepheton innan jag intar liggande position i soffan.
ha en trevlig kväll!

RSS 2.0