jag förlorade slaget

ja, jag förlorade slaget mot förkylnigen och fick lov att vara hemma förra veckan. Suck och stän!
Men jag får ju jobba ganska mkt den här veckan.. trodde jag ja.. Linus fick feber igår så det är bara att snällt vara hemma idag och kurera den lille stackaren.
Men febern verkar faktiskt ha gett med sig hyffsat nu, hade bara 37.7 senast jag tog o det är ju ingen feber direkt.. Imorgon är det fotografering på dagis så jag hoppas att grabbarna kan vara med då..med söndersnutna näsor och bleka ansikten haha! men men, inget dagisfoto utan lite snor.. eller hur!! :-)

Jag mår i alla fall bättre, Daniel däremot mår sämre. Hans revben jäklas med honom fortf. Jag ringde sjukvårdsrådg för att höra hur det skulle vara.De sa att ca 3-4 v efter så kan det kännas ännu värre! grattis!! stackarn. han har jobbat både på dagen ock kvällen torsdag fredag lördag. Han skulle nog har struntat i nån av dagarna. Pengar är inte allt!!! Men det är ju lätt att man känner så´, att man offrar hälsan för lite cash. men ofta brukar det bita en i svansen om man säger så genom att man till slut blir så dålig så att man får vara hemma flera dagar. Men nu håller vi tummarna för att han ska bli bättre. Han får knapra mina diklofenak.

Helgen har varit lugn annars. Mamma var här och passade barnen i lördags så jag kunde jobba. Då jag kom hem så hade hon gjort middag, dammsugit och skurat golvet.tack tack tack tack! och plockat allmänt! tack igen! det var såååå skönt!!! Det var nog den bästa presenten.
Så nu är det färdigfirat.. jag tycker inte att det är så mkt att fira när man fyller ojämnt.. men nästa år blir det fest!!

På onsdag ska jag på anställningsintervju!! ska bli så spännande!!!! Jag hoppas verkligen på det här jobbet....försöker att tagga ner lite så jag inte blir så besviken  om jag inte får det.
Är svårt det ..man ska ju ladda inför intervjun men inte för mkt!!

Nu är det dags att börja fundera på vad jag o grabbsen ska äta för lunch! Jag känner att det är så sjukt mycket som ska göras här hemma så jag ska försöka ta tag i det sen. Häcken ute skulle behöva få sig en omgång också.. känns inte så bra att Daniels ka stå på en stege och svaja med sitt revben.. kommer nog göra sjukt ont att hålla i den där "saxen" också. Ska försöka ragga lite hjälp!





host, frust och frossa

Så var förkylningen här. Har gått och kännt att ngt är på gång i kroppen men jag har försökt att förneka och förtränga det starkt. Men idag på eftermiddagen så gick det inte längre. Så nu är jag ynklig.. nästan lika ynklig som karlar blir då de är rikgtigt förkylda ;-)
Kände mig ganska pigg i morse så vi drog iväg på loppis på svartvik...gjorde några fynd.. o några minde bra fynd insåg jag då jag kommit hem. Men det ingår väl.
När vi var där så "hoppade " mitt hjärta ur igen. Ja.. jag vet inte vad jag ska kalla det. En vilopuls på 150 -160 är inte normalt i alla fall. Efter två timmars frenetiskt dunkande så bestämde jag att det var dags att åka till akuten.. eller.. ja.. Daniel tvingade mig faktiskt. Läkaren som la in mig förra gången sa ju åt mig att jag skulle åka upp så fort jag kände av det igen så de kunde få en kurva. Men jag trodde hela tiden att det skulle ge med sig.. och tills lut gjorde det det. 3 minuter från sjukhuset. Typiskt!! De satte ett ekg och kollade blodtrycket.. men allt såg hyffsat normalt ut. Men han sa att det var ngt som inte var normalt och han ville lägga in mig.. men jag vägrade!!!  Jag menar. det händer ju inte då jag ligger still.. så varför ska jag ligga där bland en massa sjuka människor och åka på nåt mer.. jag hatar ju då sjukhus som mina närmaste säkert vet.
Jag förklarade för honom att om han ansåg det absolut nödvändigt så gick jag såklart med på det, men annars så fick det va. Han sa då att han kunde göra en kompromiss. Jag ska få göra ett sånt där hem ekg igen.. det känns bra. Han sa också att det måste bli ett slut på det här och så fort jag känner ngt ska jag kasta mig i bilen och tvinga receptionisten på akuten att släppa in mig på en gång utan att sitta i väntrummet så det kan få en ekg kurva då det rusar. Jag ser framför mig många turer påväg till sjukhuset som vi får avbryta pga att hjärtat helt plötsligt lugnar ner sig.
Han skrattade då jag berättade att sköterskan på hjärtmottagningen sa att det kunde vara för stress.... så det är skönt att ngn inser det. Fast det sa de ju iofs efter förra ekg:et som jag gjorde hemma.
Näe.. nu översvämmas snart tangentbordet av snor och jag fryser som en dåre.. in i duschen, dricka echinagard och te, hostdämpande och i säng.. för jag SKA jobba imorgon.
håll tummarna för det! god natt

Lite bilder


Nykammad lillprins som ska på 1½ års kontroll.


Ska inte du ha lite spraybalsam mamma!


Linus tycker att äpplena passar bättre ¨på golvet än i en skål.. tar kanske 5 sek så ligger de lite här o där.

sådär ja.. nu har jag lite mindre dåligt samvete över bildbristen här på bloggen. Men tyvärr så blev det inte mer än såhär idag genom att jag ska iväg o jobba. Nu dags för lunch, sen en tur i det härliga vädret till bussen. Jag ser ut som en dränkt katt efter turen till dagis.
ha en underbar dag!

bakat...bakat..bakat

Idag har jag och Felix bakat. En tigerkaka, en sockerkaka med lgasyr och strössel på och så muffins..även dom med glasyr och strössel på. Strösslet var det viktigaste.
Det var riktigt härligt att få några timmar ensam med Felix. Linus hade ju sin sista inskolningsdag idag.Imorgon blir det jobb, ett kort pass.. men ack så bra ändå!! :-) Så det blir dagis för grabbsen. Ska blir roligt att jag och Daniel kommer hämta dom tillsammans! Det händer ju inte ofta.

Har knäppt många kort på sistone men jag är ju såååå dålig på att få upp dem på datorn. Finns liksom annat att göra hela tiden så jag har inte riktigt ro i kroppen.

det har ju varit grymt fint väder idag!! Hoppas det fortsätter så ett tag till. Jag älskar hösten!!!
Ja..snart är man ett år äldre.. pust och stän. Men jag har nog inte fått ngn riktig åldersnoja ..än. Jag hade nog iofs det då jag var 24-25. Vem vet.. kanske får totalpanik då jag är 30. Men jag känner att jag har hunnit med mycket!

Det går verkligen att kommunicera med Linus nu. Jag tror inte jag tänker på hur duktig han faktsikt är på att prata. Blir ju så att man inte märker det på samma sätt som då man bara hade Felix. Då märkte man ju varenda liten förändring. Lite tråkigt ibland.. känner att det vore mysigt med lite mer egentid med Linus också. Han blir så speedad då Felix är i närheten. Men ikväll hade han och jag riktigt mys. Han älskar trazan och banarne.. så han o jag satt o kikade på det helt ensamma.. gopruppen.
Tvätthögen här bakom har utmanat mig att hinna med den innan kvällens slut så det är nog dags att visa vad jag går för.
Ha en trevlig kväll.. bilder kommer.. då tid finns :-)


vilken kväll.. vilken morgon

Idag känner jag att jag lever. Sara kom till oss igår kväll. Hon ska på möhippa idag o "slaggade" hos oss inatt. Som vanligt då jag och Sara strålar samman så har vi en förmåga att sitta uppe hela natten, och.. konsumera en hel del alkohol :-) så blev det även igår/inatt. Klockan på nattduksbordet lyste ilsket kl 03.15 med sina röda siffror då vi ramlade i säng. Medvetna om at mina barn inte direkt är de som tar sovmorgon så gällde det att somna fort., o det hade vi inge problem med. Halv sex imorse kom älsklingarna in till mig o Sara. Daniel sov nere på soffan. Jag tänkte att han skulle få sova lite till så jag hade dem uppe hos oss tills efter sex. Men sen tog tröttheten över, o Daniel var så söt så vi fick sova vidare. Han däckade på soffan vid 22.00 igår. Stackarn har så ont efter en skada på fotbollsplan. Eventuellt ett brutet revben.

Dagen känns lite tung, men rolig. vi ska iväg på V:s 3-årskalas! Det ska bli kul. Felix är tokladdad, han sprang runt på dagis igår och berättade för alla att han skulle på kalas.
Apropå dagis, det gick jättebra för Linus igår. Han somnade till och med där efter lunch. På madrassen! Det trodde jag skulle bli svårt...men icke. Han hade varit så duktig så. Nu är det bara några dagar kvar på inskolningen. Jag hoppas de restrerande dagarna kommer lika bra men jag vet ju att det ofta kommer ett bakslag då det går upp för dem att mamma faktiskt går därifån.

Nu ska jag släpa mig upp från stolen och bege mig ner till Daniel så han kan få gå med Emil... jag ska pussas med Linus:-)
Ha en underbar dag! det ska jag ha!

Inskolningen i full gång

Ja nu är inskolningen i full gång. Det går bra.. fast.. jag har ju inte lämnat honom där än så det återstår ju och se hur det går. Jag har ju en mardrömsinskolning i bagaget. Felix var ju den svårast de haft på hans dagis.
Imorgon så ska jag lämna Linus innan lunch så ska han få vara där själv och äta där och sen eventuellt sova. Jag är ganska spänd på om de lyckas lägga honom inne. Kaninte tänka mig att det ska gå bra.. men jag har ju hört att de felsta barnen accepterar det.
Jag tycker iofs att det är fräschare att sova uta.. mindre bacillusker och frisk luft.

Daniel är iväg och spelar fotboll och jag har precis haft en mysstund med grabbarna. Vi satt i myshörnan och läste böcker i nästan en timme. Nu springer de runt och leker på nedervåningen. Det går bättre och bättre på lekfronten. Felix är duktig att gå ner på Linus nivå.

Kommunen ringde idag för att prata om hur mkt jag skulle ha barnen på dagis och hon kom med glada nyheter. Hon sa att dagis har ingen rätt att neka mig att ha deltid under tiden jag har ett extrajobb.. även fast jag inte jobbar ngt en vecka. De har ju sagt att jag då måste gå ner på 15 tim, men det stämmer inte enligt henne. Utan jag får fortsätta har deltid ändå då. Som hon uttryckte sig så skulle de ju inte få gära annat än attt skicka ut ändrade fakturor om vi som jobbar extra skulle ändra varenda vecka som vi inte jobbar så mkt. Det underlättar ju otroligt mkt för oss. Jag blir lite sur då jag tänker på hur mkt jag slet med att få ihop det då jag jobbade då jag var gravid med Linus då Felix gick på dagis. De nämnde inget om detta.Känns som om vissa förskolor gör sina egna regler.

Nu ska jag gå och lägga "mini". Felix har sovit idag så han lär bli uppe en bra stund till.. jag tänkte att han och jag kanske ska klippa gräsmattan. Den verkar ju ha smygätit gödsel eller ngt som den växer :-)
klart slut

????

Hade ingen aning vad rubriken skulle bli idag så det fick bli en "klase" med frågetecken. Är ungefär så jag känner mig nu....ang det mesta.
Jag har ingen aning om hur det ska gå på dagis imorgon då det är dags för inskolningen för Linus.. men jag hoppas att det kommer gå bättre än med Felix. Har heller ingen aning om hur vi ska göra med utökningen av tiden på dagis. Jag sökte ju om deltid(25 t) istället för 15 tim/v då jag ska jobba en del 2 v framöver... men sen måste jag nog gå tillbaka till 15 tim igen då det ser mörkt ut på jobbfronten.
Ja, ytterligare ett frågetecken..vad ska jag nu hitta på!!!???
Har ingen aning om nånting känns det som.
Fast en sak vet jag, och det är att jag och min kompis Sara har bokat oss en liten "partytrip" till vemdalen den 5/11, f-n vad skoj det ska bli. Det är höstforum där då..värsta "dansbandsgalan", varken jag eller Sara är väl stora fan av dansband men det brukar vara jättemkt folk däruppe och riktigt ös! ska bli så kul! Barnvaktsfrågan är redan löst.. om nu Daniel följer med. Han måste hitta ngn stackare och släpa med först.Tror inte att han skulle ha så jättekul med mig och Sara.
Ja men se där.. en sak jag har koll på i alla fall.. och ser fram emot.


Felic, Linus och mamma tog en lite tripp till stan idag. De är ju vekligen världens snällaste.. hur lugna som helst på bussen. Det är en fröjd att göra utflykter med dem.
Linus börjar få mer och mer humör.. han har en stark vilja kan man säga. Har han nog fått fr både mamma och pappa.
Har dock inte alltid riktig koll på orden "ja" och "nej"...ibland då han blir jättesprallig över ngt, som då vi frågar om vi ska gå ut.. så kan han komma springande i en jädra fart med ett stor leende och en glad stämma..men ut kommer ett "neeej" men med en glad röst.. det är inte lätt. :-)

Jag ska ta och sätta mig ner och försöka klura ut hur vi ska lösa allt framöver. Klasen med frågetecken har förhoppningsvis minskat innan det är läggdags!
god kväll

"do datt" & "bajsbil, kissbil"

Hmm.. ja.. tänk att barnen kan kläcka ur sig så härliga saker. La precis Linus, och jag blir helt varm i kroppen varje kväll jag lägger honom. Innan jag går ut så säger jag "go´natt min skatt"... då säger han med den ömmaste rösten "do datt". Såå sööt!

Bajsbil och kissbil står ju då Felix för :-) Han har nog kommit in i kiss och bajs åldern rejält nu.. och snoppåldern!! Idag då han och jag satt och pysslade så tyckte han att vi skulle göra snoppar på det mesta...tokfrans!
Han är så sjukt duktig på att uttrycka sina känslor nu. mamma och jag pratade höromdagen om att man flera ggr måste tänka sig för då det gäller hur gammal han är. ibland känns det som om man kan ställa lite för höga krav. Jag menar han är ju ändå bara 3½. Men den grabben grubblar, om döden, bebsiar, ja allt möjligt... och .. som jag sa, uttrycker han sina känslor sjukt bra. Sen han började med det så har raseriutrbrotten som var på g ett tag blivit lite lugnare. Han berättar istället hur han känner, varför han är ledsen o.s.v. Jag bärjade att säga det då det mest kom gurgel och flaxande hopp ifrån honom, att han skulle berätta vad som var fel och att vi kunde prata om det och lösa det. Men jag trodde inte att han lyssnade.. se så fel man kan ha!

På lördag ska vi ju ha lite kräftfest här hemma. Blir inte så många som kommer att äta kräftor men ärligt talat så tror jag att det mer är vinet och det goda sällskapet som lockar :-)
Jag önskar att vi hade kunnat förbereda lite mer här hemma. Men Linus har ju varit jättedålig, hade över 40 grader hela dagen igår. Men idag kändes han sval.. vilket är bra då jag lyckats slarva bort febertermometern. har väl säkert kastat den pga sömnbrist. Jag fattar inte hur jag överhuvudtaget orkade stå upp då Linus var liten och jag hade Felix hemma från dagis. Jag sov ju ca 4 timamr per natt då.. inatt sov jag 3½ och är helt körd. Linus kräktes för att han hade så hög feber,  varken alvedon eller ipren hjälpte. Då känns det inte roligt!!
Men som sagt så verkar han mycket piggare nu, och jag också.

Nu ska jag passa på att städa och greja då jag har huset för mig själv.. förutom snarkande Linus då. Daniel och Felix är på fotbollsmatch.
Felix har blivit så kramig och go igen!!!! Mammas goprins!
God kväll!

RSS 2.0