nu får det vara nog

förra helgen så åkte Linus på vinterkräksjuka på fredagen, helgen innan det var det Daniel som var helt handikappad efter att ha stukat foten, den här helgen så är Felix sjuk! Har haft över 40 gr feber nästan hela tiden sen i torsdags!! Ringde primärvårdjouren då han hade 40,6 med alvedon i kroppen idag o dom tyckte att vi skulle komma upp,... efter koll i öron, hals o på lungor så konstaterade läkaren att det antagligen var virus, och att hon trodde att det kunde vara en riktig influensa och att den nog kan hänga i en vecka till!! stackars liten!!
När ska detta sluta!!?? jag o daniel börjar bli ganska trötta o slitna, o grabbarna! dom måste ju vara helt slut av att ständigt vara sjuka! är det inte magsjuka är det förkylning, är det inte förkylning så är det deras astma som krånglar. Näe, nu vill jag ha sommar!!!!!!!!!!1

Trots att Felix var sjuk så bestämde vi oss för att gå på trettioårsfest igår. Vi känner oss trygga att ha dom hos mamma då jag vet att hon skulle ringa om hon kände sig osäker ang tex astman så till slut så blev det så att vi gav oss iväg. Fem minuter efter att mamma o max droppat av oss så ringer hon o säger att Linus har spytt i bilen!! jag anade att det var ngt på g för han hostade som en dåre en stund innan vi var framme i stan, och så såg han blek ut.. åksjukan slog till igen tror jag o så var det nog pga hostan också.
vi hade trots allt en jättetrevlig kväll, ringde nog mamma typ 5-6 ggr på 5 timmar men men, vi var hemma vid fyra tiden i morse. Då jag pratade med mamma i morse och hörde att felix fortf hade 40,6 så blev jag faktiskt orolig. Så det är skönt att vi ha kollat upp det.
Så nu blir det till att vabba igen!!! 
Nu ska jag gå o lägga mig bredvid min lilla "kamin" och krama o pussa på honom så att han är frisk i morgon!
god natt

fisrumpa......

ja.. nu undrar ni nog över min rubrik. Man blir som dom man är med kan jag börja med att säga. Sitter här vid datorn o väntar på att Linus ska somna.. han ligger o surrar i sängen.. surrar mkt!!! några exempel är "hörni grabbar o tjejer," sen mumlar han ngt på sitt nyuppfunna språk.. som jag tror att han själv tror är engelska.. men mest av allt så hör jag fisrumpa!!! dag ut o dag in!!!!! Nu när jag sitter här o det ordet ekar i sovrummet kan jag inte låta bli att fnissa lite. det är inte lätt ska jag säga då jag står och läxar upp linus då han gjort nå dumt o han kollar leende på mig och säger just..."fisrumpa" Bara att hoppas att det försvinner ut ordförrådet.
För att fortsätta på "linusfronten" så kan jag meddela att stackarn fick en rejäl släng av vinterkräksjukan igår.. oj oj vad han spydde, o hög feber.. som han har fortf. Jag jar jobbat hela dagen så Daniel har fått ta hand om sjuklingen. Blev så glad då jag kom hem o upptäckte att han röjt järnet här hemma o fixat grejer som jag har bett om i evigheter.. nu är dom fixade.. o ingen är lyckligare än jag!! Skit i rosor o choklad, att bry sig om vad sin kära vill och ställa upp på varandra är äkta kärlek!! fast sen så skadar det ju inte med blommor ibland heller... pik pik...

Felix humör går upp o ner kan jag säga. Just nu så är den stora favoriten mormor. Då jag pratade med honom i telefonen idag o sa att jag längtade efter honom fick jag till svar... jag längtar efter mormor! han är helt besatt just nu!!! Han gråter väldigt mycket också.. ilskan som var för några veckor sedan har övergått till gråt! Lillbubben! Jag tror att han o jag ska ta en dag bara han och jag.. och mysa hela dagen!

ute så kan man ÄNTLIGEN se tecken på att våren är på g, då jag kom ut från jobbet ikväll så var det fortf ljust och jag upptäckte att det hade försvunnit jättemkt snö under dagen.. tack solen!
Längtar till vi kan få fixa i trädgården. Var på indiska idag o såg världens sötaste kuddar som jag vill ha på vårt uterum!!En massa fina lyktor hade dom som vanligt också.. funderar på om några av dom ska få flytta in i vår stora lönn!!

Nu är Linus tyst!! Då är det dags att kasta mig ner o käka, daniel har fixat tacos som vi ska smaska på.. är sååå hungrig!!!!
Hoppas ni alla får en mysig helg!!!

Glad påsk!

Påsken är ju här, jag är ju inte ett stort fan av påsken, av lite olika orsaker.
Men för barnens skull så blir det ju såklart påskägg, äggmålning o påskkärringar i morgon! Det bidde inga påskärringar idag då pappan i huset har spenderat dagen på vårdc o sjukhus!! stackarn har gjort illa foten rejält!! Som tur var verkar det inte som att ngt är brutet, men dom såg på röntgenbilderna att det var nå knas!!
Vila och piller blir det för hans del.
Så.. i morgon blir det alltså rejält påskfirande.. men påskäggen får man väl inte förrän på påskafton va?

Felix är inne i en vädligt påfresteande period.. jag blir gaaaalen! Det är otroligt sällan som jag skriker åt mina barn då det är det värsta jag vet att höra då föräldrar står o gormar till ett förskräckt barn, men.. den senaste veckan har jag varje kvälll känt mig som världen sämsta mamma då jag tänker tillbaka på dagen!!  Då det gäller barnen så brukar min stubin vara ganska lång och jag försöker att inte ta ut riktig irritation mot dom, men.. det har liksom inte gått den senaste veckan. Vet inte om det är kulmen på felix fyraårstrots, för det är med honom det har varit kaos!!
Jag har lovat mig själv att inte höja rösten oavsett!, men.. funderade sen, visst kan det behövas i vissa lägen, då inget annat går?? eller??!
I vilket fall så trivs jag inte med mig som förälder som det varit den senaste veckan. Misstänker att det kan vara en kombination av trots från felix sida, och brist på tålamod fr min sida pga en medicin som jag äter som jag upptäckte har irritation som biverkning! ja ja, det visar sig väl. Ska i vilket fall bli skönt att vara hela familjen i fyra dagar, o mysa ute hos mormor o morfar!

Linus har blivit en riktig kaxnisse han också! Han är inne i en period av skrik o panik och kastmani. Han kastar allt! mjuka som hårda saker, och ofta med Felix som mål!Detta i kombination med felix humör kan göra så att det blir.. ja. hur ska jag förklara det.... väldigt livat.. om man säger så!
Men men, alla andra faser har ju gått över.. bara hoppas att dom här gör det också
 Linus har blivit grym på att prata! Häromdagen sa han en av sina längsta meningar tror jag.. Jag gjorde illa foten och då kom han och frågade" hur gick det, gick det bra!?" gopruppen! Märks att han börjar få väldigt mycket funderingar nu också.
Näe, ska packa det sista, sen tror jag att jag hoppar i säng!
Hoppas ni får en underbar påsk med många påskägg.. o godis!!!



trappen

Så äntligen är vår trappa så gott som klar. Lite slipning kvar bara, men jag är överlycklig ändå! Daniel slet som ett djur veckan då jag var i Katrineholm.
Vi har fått i ordning ganska bra här hemma nu! Gjort mycket med förvaringen! En vägg i vardagsrummet har blivit röd också! Vi fick ett infall en kväll då vi satt o drack rödvin.. kanske var därför det blev den färgen. Dagen efter var den vita tråkiga väggen borta! Det gjorde susen för vårat vardagsrum som är ganska litet.. det känns mkt större. Härligt med lite färg också!!

 




orkade inte vända bilderna rätt... hoppas på att ni ser förvandlingen ändå.. är ju som sagt lite slipning kvar o sen lackning.. men jag njuter redan nu. Bara att räcket är på plats är underbart.. känns lite säkrare för barnen då.. och för pappan.. som också har en ovana att kasta sig utför den!

RSS 2.0