var värre än jag trodde

ja, denna förkylning går inte av för hackor. Eller ja, influensa, läkaren jag träffadepå vårdcentralen igår förklarade för mig att jag antagligen åkt på en av de riktigt "agressiva" influensorna....yiipii!! NOT!
Jag har varit helt däckad sen i fredags, idag känner jag mig lite bättre då alvedonen äntligen har börjat hjälpa, men jag har fortfarande hög feber.
Jag hade en sänka på 76 då jag var på vårdc, jag som inte har ngn koll på vad den ska vara i vanliga fall tänkte att jaha... o det innebär? då Dr G förklarade att den ska vara under 10 så förstod jag att det kanske inte var så konstigt att jag känner mig knäckt.

Det har tärt på alla här hemma nu då jag varit sjuk, grabbarna har varit extra mammiga och stått på nedervåningen o skakat grinden o velat komma upp. Framförallt Linus, D är inte heller pigg, han har en jäkla förkylning, så hans ork är inte vad den brukar, igår så spydde Linus på morgonen, men vi trodde att det bara var att han ätit o druckit mkt, men då det hände igen på eftermiddagen plus att han fick diarré så förstod vi vad som var på g. MAGSJUKA!
Mycket riktigt! bara en liten stund efter att vi upptäckt att linus var dålig i magen så visar det sig att Felix är heltf förtvivlad över att det "hände ngt" då han pruttade...lillstackarn.. ja.. så nu har de två magsjuka...fast de spyr inte ...tack gode gud.
Är det någon som vill komma och hälsa på :-)
Jag hatar de här vintermånaderna!!!
u tog orken slut, tillbaka till sängen, mitt nya "hem.

sjuk, sjukare, anna

Ja jisses. Idag är jag inte så kaxig. Blev superdålig inatt, och är det fortfarande. Hög feber, ont i hela kroppen, snor i hela huvudet, hosta ont i halsen.
Mitt uttalande om att barnen har varit så gnälliga på sistone tar jag tillbaka.. jag förstår dem! antagligen så är det det här som de har haft.
Stackare! D är också förkyld, men ingen feber. Han fick ta barnen och åka iväg idag så att jag fick vila. Tycker lite synd om honom för nu är han helt slut..han har dessutom en catering imorgon. Tack gode gud så kan mamma rycka in och ta barnen. Jag kommer att sakna dom, har varit så tomt här idag.
Är ju van att ha dem springandes runt mig hela tiden.
Nu är ekg apparaten tillbaka lämnad. Kommer antagligen dröja ett tag innan jag får resultatet, är ganska nyfiken på det. .. undra vad de kommer fram till?
Näe, nu orkar jag inte skriva ngt mer.
ha en trevlig helg!


Våran lilla sjukling!



Tänk va ynkliga de kan se  ut då de är sjuka. Mammahjärtat värker!

Ge mig styrka!!!!

Nu har det varit några jobbiga dagar. Därav bristen på bloggning.
Linus har haft feber i ca 11 dagar..blev ,tack gode gud, feberfri igår!
Men..han vaknar på nätterna och ligger och gråter i ca 2-3 timmar.Helt otröstlig.. jag och D har klurat på vad det kan vara, och har kommit fram till att det nog är täderna.Fyra stycken har kommit den senaste veckan. Felix drog till med en liten trevlig febertopp i måndags.. sisådär runt 40,5. Helt groggy var han, lill stackarn. Det jobbiga då han får feber är att varken alvedon eller ipren inte gör så stor nytta.. 40,5 var med alvedon i kroppen. Så nu har barnläkarna gett oss rådet att ge alvedon och ipren SAMTIDIGT! 
Som tur va så varade febern i ngn dag bara.
Den senaste veckan känns som ett enda stort virr varr av feber, telefonsamtal till sjukhuset ang alla mina j----a sjukdomar, en massa bökiga tider att passa, ´tandsprickning, treårstrots, och så min totala förvirring på det :-)

Felix har kommit in i en ganska jobbig period igen.. men han är för go ändå.. men ibland så gnälls det så att mina öron blöder. Han har kommit in i ngn sorts "gråtperiod" också.. gråter för det mesta, framförallt då det gäller att få sin vilja igenom. Linus är också gnällig nu.. men det kan jag ju förstå med tänder påväg och en seg förkylning i kroppen.
Det som har känts jobbigast den senaste veckan är det att vi inte har kunnat varit ute något. Har ju varit så kallt.. och jag ville inte dra ut den febriga linus i kylan. Så felix har varit ledsen flera ggr för att vi inte kommit ut så mkt. Har försökt att aktivera honom så gott jag kan, men det dåliga samvetet gnager i mig. Funderar på att ta en liten tripp med honom nånstans till helgen..

Idag går jag runt här hemma och ser ut som .. ja jag vet inte vad. Var på sjukhuset i morse och fick ekg:n "uppkopplad". Tur att jag bara ska ha den i ett dygn... de har satt ngn sorts kliande och stickande gigantisk gasbinda ovanpå som jag har som linne som ska hålla alla sladdar på plats.

40 minuter....

ja..40 minuter..det var så lång tid det tog för mig Felix och Linus att ta oss ut igår då vi skulle på promenad. Det är nog vårat rekord i långsamhet.. det skulle kissas, och Linus bajsade precis då han var påklädd.. och det var det ena och det andra.
Men idag.. då gick det riktigt fort. Felix är så duktig så han får på sig overallen själv nu. Sköönt!
Vi fick kallelse till tandläkaren idag.. för Felix! kan inte fatta det, tandläkarn!!!!!!! Han börjar ju bli en riktigt stor grabb.

Idag har varit en vanlig dag... busat och pysslat här hemma. Felix fick gå lös på mina glitterpennor..han älskar dem. Linus har haft lite feber och varit dålig i magen idag också.. jag upptäckte orsaken på eftermiddagen..en liten vit prick i tandköttet :-) han har knappt ätit ngt på hela dagen... har för mig att han blev så då de andra tänderna kom.

Ja..har inte så mkt vettigt att skriva nu, hinner inte lägga upp nå bilder heller då det är fullt ös här hemma. Mellan 17.00 och 19.00 är det full tupp med mat, bad, bus, mys, läsa bok och en massa annat..
Nu ringer telefonen också........

En helt vanlig dag..nästan i alla fall

Ja, idag har det bara varit som vanligt här hemma. Eller ja.. nästan. D har ju varit hemma idag också så att jag skulle få mjukstarta lite. Jag känner mig fortfarande väldigt slut. Pulsen är fortf ganska hög, mot för vad den brukar vara i alla fall.

Jag och Felix var ute lite på förmiddagen.. han fick en spark igår, och skidor! han var inte så sugen på att testa skidorna.. men sparken testade vi lite lätt på tomten.(i trädgården alltså, o inte på han med röd luva o skägg :-)  )
I morgon ska D jobba, jag hoppas verkligen att jag känner mig bättre så att jag orkar busa ute med grabbarna. Det börjar ju bli så fint väder. Var lite väl kallt imorse kanske.. si sådär -19...brrrr

Näe.. nu är det dags för kvällsmys. Först lite bompa och sen fika i köket med tända ljus. För Felix är det nästan den viktigaste stunden på hela dagen.

Jag ska nog parkera mig i soffan så fort barnen gått o lagt sig. Linus är hängig med feber och lite knasig mage. Så jag ror det blir en hyffsat tidig kväll för honom idag.
Ha en trevlig kväll!

Saker som förgyller vardagen

Har många ggr tänkt att jag skulle ha en bok och skriva upp alla Felix härliga kommentarer och tankar. Har inte blivit än, men jag tänkte att jag skulle skriva upp några här i alla fall.

Igår då Felix hade varit och handlat med pappa så kommer han gående och har händerna bakom ryggen och ser väldigt hemlighetsfull ut. Han tittar på mig och säger allvarligt"mammaaaa"... jag svarar och då säger han.. "jag har en pesent"... han sträcker fram händerna och sträcker fram två deodoranter och säger" här mamma, här får du, för att du varit så duttig hos dottorn"   Snacka om att mammahjärtat smälte!

snowjogging! Så fula men ack så sköna & varma

Igår då jag skulle bege mig iväg till akuten så var jag ganska snurrig i "bollen" så mamma hjälpte mig på med skorna.Jag såg att hon tog fram mina snowjogging men jag var för trött och slut för att protestera.Brukar bara ha dem då jag är ute och leker med barnen, då är de suveräna, men dem är ju såå fuula!
i alla fall, då jag kommer upp på sjukhuset så får jag komma in ganska snabbt för att de ska ta ett ekg. Då jag ligger där på britsen så kommer "min" sköterska. En ganska ung kille som ser ganska bra ut. Jag mådde då tillräckligt bra för att tänka"typiskt, naturligtvis ska det komma en ung snygg kille till sköterska då jag ser ut som..ja jag vet inte vad... en trött utarbetad tvåbarnsmamma med två GIGANTISKA vita snowjogging på fötterna kanske." I nästa sekund lugnade jag mig själv genom att tänka" precis som om han har tid att bry sig om hur patienten ser ut eller har på sig".......precis då märker jag hur han drar upp mina byxben för att fästa några av "sugpropparna" till ekg:n på vaden(????) och samtidigt hör jag honom säga"snowjogging" med en lite förvånad och fnissande stämma. "åh nej" tänkte jag. Jag försökte kaxigt att säga ja.. de är inte fina men såå sköna o varma. Precis då jag sagt det så insåg jag"åh nej, jag har blivit en äkta tant"
Han skrattade och sa ngt om att de inte kunde vara sköna och ngt om att det inte fanns ngn fotled(?) i dom o dementerade inte att dem var fula. Vi fortsatte att skämta vidare om dessa fula skor, medans jag svor för mig själv att hur sjuk jag än blir ska jag inte bege mig iväg i mina snowjogging.


En natt på sjukhuset!!

ja, inatt har jag sovit på sjukhuset. Jag som HATAR sjukhus.
Anledningen till övernattningen är att mitt hjärt inte riktigt pickar på som det ska..tydligen. Det hade alldeles för bråttom igår. Har ju känns mig allmänt hängig på sistone, huvudvärk, yr och jättetrött. Igår då jag egentligen inte gjorde nånting.. så började helt plötsligt mitt hjärta picka på som sjutton. Det har hänt flera ggr den här veckan, och även tidigare. Men det brukar ge med sig efter en ltien stund, men nu höll det i sig i över två timmar... med en puls på 160!!!! jag trodde hjärtat skulle hoppa ur kroppen och springa tre frivarv runt huset. Otäckt var det. Mamma kom hit och skjutsade upp mig.. kände redan innan vi åkte att det började bli bättre, kändes inte som om hjärtat satt i halsen längre.
Då vi kom upp på sjukhuset så var pulsen bara på 96, jag brukar iofs ligga på  ca 62 men jag kände mig mkt bättre.. Jag fick komma in nästan på en gång och de körde ett EKG. Det såg bra ut.. inga "extraslag" längre. Så jag var helt säker på att jag skulle få åka hem. Men efter ett tag så kommer en läkare in och säger att han jämfört ekg:t jag tog igår med ett som jag tog för några år sen, och att han då såg en skillnad. Han mistänkte att det kunde vara ngn sorts "blockering" i hjärtat och han ville att jag skulle ligga kvar med ekg:bevakning i minst ett dygn. Snacka om att både jag och mamma tappade hakan!
Så ja..det var ju bara att acceptera läget... men huh vad jag längtade efter prinsarna. Linus sov middag då jag åkte o Felix han jag bara ta en snabb puss ifrån, och D hade jag inte heller kramat.. jag skulle ju komma hem snart.. trodde jag.
Nu är jag ju iofs hemma.. bra precis 24 timmar senare.. så så länge behövde jag ju inte vara där. Tack o lov! Det de kom fram till.. var.. ja .. inte så mycket! som vanligt. Jag fick en mycket sämre läkare nu på "morgonronden". Hon började fråga om jag kännt mig stressad eller om det inträffat ngt speciellt.. Ekg:t de tagit under natten såg bra ut..tyckte hon. Men sköterskan som övervakat mig tyckte att det var konstigt att min puls åkte upp över 120 då jag bara reste mig upp eller gick runt lite. Men läkaren resonerade som så att så kan det vara... och det kanske det kan.. vad vet jag.

Jag ska få göra ett åtebesök då jag ska få med mig en ekg apparat hem under 24 timmar så att de får se hur hjärtat pickar på i min vardag.

Hoppas jag får träffa en bättre läkare då. Det läkaren som skrev in mig va brydd över var att det hade blivit förändringar i mitt ekg jämfört med det gamla.. o att det här med höga pulsen kanske hade ngt med det att göra. Men läkaren nu på morgonen var inte sådär jätteintresserad överhuvudtaget. Såna finns det gott om på vårat sjukhus. De som känner mig vet att jag inte har ngn som helst tillit för läkarna här.
Näe, nog prat om det.


RSS 2.0