"familjens projektledare säger upp sig"

Det är titeln på en av de böcker jag har läst den här veckan, har blivit värsta bokmalen! Denna bok fick jag av en vän(tack!) Den är faktiskt riktigt bra.. sann.. om man säger så.
För att beskriva den kort så handlar det om kvinnor som har fått nog helt enkelt!Och så har vi väl alla känt ngn gång? Speciellt ett kapitel som handlade om en kvinna som upptäckte att hon var den enda i familjen som var kapabel att ta upp det som låg i trappen och ta med sig det upp på övervåningen! Just den diskussionen har jag o Daniel haft både en o två gånger :-)
Det som är grejen är att denna bok har fått mig att inse att grabbar är ganska lika varandra.. men också att,.. vi tjejer är f-n inte lätt att leva med vi heller o inte helt olika varandra vi heller!!
Jag menar.. allt detta plockande!? vem gör man det för egentligen? självklart måste man ha..som jag kallar det, grundordning! att saker har sin plats o att man gärna lägger dom där, annars kan det bli ett rent stresshelvete när man på morgonen ska stressa till dagis o får samla in stövlar, regnkläder o mössor från tjugo olika ställen i huset.
Men den här hysteriska plockningen, tex då det ska komma gäster!!?? jag menar, ärligt, inte brukar Daniel springa runt o vara smått hysterisk innan tex micke ska komma för att det ligger lite damm i hörnen eller för att det är lite disk på diskbänken eller för att det inte är dammat på fönsterbrädan!!?? näe.. vilket jag ibland iofs skulle önska.. men näe,, ändå inte!! Ibland så känns det som om det är vi tjejer som hetsar varandra, vissa värre än andra! Jag vägrar helt enkelt hädanefter! så dom som vill hälsa på mig, det kan hända att det ligger ngn lite dammkorv här o där, speciellt genom att vi har hund( se där, redan ursäktar jag mig). Vad är viktigast egentligen, ha ett rent hem som ser fint ut i andras ögon, eller ett hem som man faktiskt trivs i själv och husefrid!
Jag o Daniel har under åren, som säkert många andra ,haft många diskussioner om vem som gör vad hemma, "nu har jag gjort det här, kan inte du göra det?", " men jag har faktiskt gjort det" speciellt sen barnen kom! men  vi har faktiskt löst det som så att vi liksom har hittat våra små områden! det gör mig faktiskt inget att jag tar hand om det "klassiska kvinnogörat", ärlig talat så passar det mig att daniel tar sånt som återvinning, sopor, bilen , garaget m.m, det kan faktiskt klia i fingrarna då han håller på o lägga in kläder i garderobberna å det enligt mig blir ltie galet! och det där, det är väl också ganska klassiskt kvinnligt.. vi säger hela tiden att vi vill ha hjälp, då hjälpen kommer ska det vara på vårt sätt! Daniel har sagt till mig att han tycker att jag hinner med mer hemma och liksom ser vad som behöver göras o det var jätteskönt att höra! Det är skönt då man blir sedd i det man faktiskt gör! men, saken är den att jag har insett att jag måste sänka kraven också! vi bor ju för f-n inte i ngt jäkla "visningshus"!
Ärligt talat så har jag insett att min åsikt är som så att kvinnor och män är ganska lika varandra ändå!! Visst, jag tycker fortf att karlar kan suga på att se vad som behöver göras o ta tag i saker o ha koll på dagis o sånt, men, vi kvinnor har kanske lite för höga krav! framförallt på oss själva.. o även på männen!
Här oss Familjen Larsson kommer det att bli värsta semestern framöver! ner med den kliniska städningen o planeringen, o fram för mys o bus med familjen! just ja.,. jag kan redan nu be om ursäkt för om vi glömmer någons födelsedag! för nu hädanefter kommer min hjärna att gå på halvfart!! Nice!

paus

som ni märker så har jag tagit en paus från den här bloggen. Jag har inte orkat helt enkelt. Har njutit av min familj o jobbat o som vanligt haft lite sjukdomar här hemma! jag lyckades med att få lunginflammation dom veckorna som daniel hade semester!!
Har inte ork att skriva nu heller men lovar att återkomma så fort jag har en lugn stund..  förhoppningsvis i morgon innan jag drar i väg o jobbar på polarn o pyret!

RSS 2.0