Sköna Maj väkommen.....da da da da daaaaaaaa

God dagens! Idag  bär det iväg till stugan. Underbart! ska bli så mysigt och vara nere vid brasan med Felix ikväll. Linus lär  nog sova. Nu är klockan snart 15.00 och jag hoppas på att Daniel ska kunna komma hem så fort som möjligt så vi kan dra iväg.
Jag har inte packat än, blir altlid så att jag packar allt själv.. tröttsamt.. men så blir det då vi är för trötta på kvällarna.
Idag har jag varit duktig.. dammsugit, skurat golvet och krattat ihop alla h ögarna i trädgården.
Felix drog iväg till mormor efter lunch, så jag kommer nog kunna packa efter att Linus ätit mellis. Lätt som en plätt med bara ett barn!
Var och kikade på A & N son Theo igår. Han är ju så söt. Stor kille.. vägde närmare 5 kg då han föddes! Hans storasyster var så stolt, och hon är också otroligt söt och snäll. Hon och Linus lekte jättebra tillsammans.
L & C hade också varit där med sina barn men tyvärr missade dem. Var sjukt mkt att göra igår. Linus fick bla vaccinationerna igår. Vi har valt att även vaccinera honom med prevenar, det där vaccinet mot hjärnhinneinflammation och öroninflammation m.m, Nu ingår ju det i "bas vacciantionen", det började gälla för dem som föddes tre mån efter Linus, så vi har betalat 1500!! för dessa sprutor medans de som bor i Stockholm och en del andra städer fick det gratis då det är olika fr kommun till kommun. Lite irriterande, vissa vill inte vaccinera sina barn, men jag känner att jag inte skulle förlåta mig själv om de skulle insjukna i ngt som jag hade kunnat förhindra, samtidigt så pratar en del om risker med  vaccination. Men enligt mig så är det ingen som har kunna lägga fram klara bevis, om man säger så.
Men men, nu var det sista sprutan i alla fall. Skönt, Felix ska också få en sån spruta, för det fanns ju inte då han var liten. gruvar mig lite inför det, han är ju liksom mer medveten, som tur är behöver han bara 1 apruta genom att han är 3 år.
Nog surrat, dags och byta blöja på Linus, börjar lukta gaaam här, och packa  och ge mellis och gå med Emil, och städa det sista.
Kommer jag hinna detta på ca 1½ timme!!!??
Jadå.känn lugnet! Ha en trevlig sista april, och första Maj. Tänk på mig den 2:a maj då jag för första gången på 2 år kan gå på en fest och bara slappna av utan att vara gravid, amma eller behöva tänka på att jag lämnar bort Linus för första gången.NICE!

Ingen tidbrist här inte

Vilken skillnad det är att bara ha ett barn. Hade lgömt hur det var, känns som att både jag och Linbus är lite chockade över lugnet här hemma. Att kunna slappa, städa, läsa en tidning, eller bara vara då Linus sover händer ju inte ofta men nu då Felix är på dagis så kan jag ta det riktigt lugnt.
Det hade gått jättebra för honom igår, han hade fått lite mammasug den sista timmen, men det hade gått över fort. Kändes ganska bra att längtade efter sin "mammla".
Linus pasasr på att leka med ALLA leksaker då Felix inte är hemma... ni vet.."då katten är borta"....
Apropå katt så hade vi lite action här i morse. Grannens hund jagade upp en katt i ett träd igår morde. D var och kikade till katten flera ggr i går kväll men den verkade inte kunna ta sig ner. Grannen tänkte som så att den kommer ner så småningom och att den kan nog sitta där några dagar.Det höll inte D med om, så då han upptäckte att den var kvar i morse så tog han  en väska och klättrade upp i trädet, typ minst 15 meter! Katten var då inte riktigt med på att hoppa ner i väskan så han hängde på magen på D, så fort D tog tag i honom så hade han börjat kurra.Stackarn! Ner kom han i alla fall och glad blev han.
Snart är dedags för lunch för mig och Linus. Sen ska jag nog kollapå Hem till gården,tantvarning! Bättre än Våra bästa år i allafall, eller kanske inte :-)
På sista april ska vi vara i stugan hos mamma och mysa och kolla på brasan. Vi stannar nog där tills på lördag genom att mamma ändå ska ha barnen då.
Nu har jag inge mer att säga, Linus och lunchen kallar.
Ha de bra i kylan!

Helgen snart slut

Snyft, hade gärna sett att det hade varit lördag idag så att det hade varit en dag till som D hade varit hemma med mig och grabbarna. det är ganska tufft nu. Felix 3 årstrots har nog kommit igång på allvar.. eller trots o trots. Det är mer det att han får sina "melt downs" som vi kallar det, då ngt inte går som han vill, då man är bestämd och säger nej, eller ja, bara lite när som helst. Då blir det krokodiltårar och gallskrik, och Linus är ÖVERALLT! och då menar jag ÖVERALLT! vid ett obevakat överblick så verkar det som om han får en jetmotor i rumpan och bara far iväg med en jädrans fart. Favoritstället nu är köksbordet!!!!! Att laga mat då man är själv med dem är inte det enklaste. men men,det är underbart ändå! De utvecklas ju! Men, jobbigt är det också.
Jag får tänka på att D bara jobbar mån, tis, tors denna vecka och sen är han hemma i 1½ mån, och då ska jag förhoppningsvis jobba ! :-) Ska dit den 4 maj och lära mig kassan och lite annat. Känns riktigt nice, ska även anmäla mig som "aktivt" arb.lös på arbetsförmedlingen.. känns mindre nice. Jag hoppas som sagt att jag kommer få tillräckligt mkt pass så att jag inte behöver bränna mina deltidsstämplingsdagar.
Min underbare vän J, har skrivit ett mail till ngn på skolverket och frågat om det verkligen ska vara så att jag inte får ha barnen där mer än 15 tim då jag blir erbjuden att kunna jobba mer!! Fick ju höra att om jag tex blir erbjuden ett pass på fredagen och redan har haft barnen på dagis 15 tim så får jag inte ha dem på dagis.Sjukt i så fall!
Tack så otroligt mycket J för att du hjälper mig nu när jag inte har så mycket ork själv, och tack för att du ringer varje dag bara för att höra hur jag mår, och TACK! för att du förgyller mina dagar med våra "djupa" samtal:-)

Idag har det blivit fint i trädgården. Jisses vad vi har slitit.. alla fyra, fem med Emil. Vi har kapat grenar, krattat, krattat och krattat!, och sopat sopat sopat o grejat i rabatterna och så mkt annat. Duktiga har vi varit. Linus O Felix har varit ute HELA dagen, dem var helt slut. Vi avslutade "städdagen" med en mysig grillning. Premiär för i år faktiskt.
Nu ska jag ta och lägga ner mina bilder från datorn på skiva så att jag kan radera allt på kameran... tänker knäppa sååå många kort på festen på lördag.

Imorgon ska Felix vara en hel dag på dagis själv. Dvs 5 tim. Jag tror det kommer gå super, han är laddad. Ska bli skönt att få busa lite med Linus själv faktiskt. Tänk, jag kommer ju hinna jättemkt då Linus sover på dagen, kanske tom hinna vila. Snacka om lyx!
Näe, ska packa i ordning dagisväskan inför morgondagen.
Ha en trevlig kväll!

Sommaren är här!

kanske liiiite överdrivet. Men bara lite:-) idag har det varit riktigt skönt i alla fall. Jag och grabbarna har varit ute o lekt sen 14.00 tiden. Underbart!
Jag är helt slut., och grabbarna också. Snacka om att det tar på att vara ute.
Linus har varit jättegnällig nu på eftermiddagen.. sen vi kom in. Vi fattade inte vad det kunde vara , nu då jag skulle sätt apå pyjamasen och byta blöja så förstod jag. han var helt skinnflådd på rumpan! Jag bytte bara ngn timme innan, men han hade bajsat, och var lite lös i magen så det hade väl frätt järnet på lillrumpan. Snacka om dåligt samvete man fick då då, men hans bajs brukar alltid stinka som 17 så varken jag eller D misstänkte "utsläpp" Lillbubbas. Dränkte in hela rumpan i idomin. Tycker det fungerar super.

Fick springa in till Linus en snabbis som helt plötsligt blev jätteledsen. Visade sig att han bajsat igen! stackarn.. det  måste ha svidit jättemkt på lillrumpan. Han fick ligga bredvid mig i vår säng o lufta en liten stund, han somnade nästan på en gång.. jag hann även med att lägga Felix, det gick på 4 min. han var helt slut!
Näe, nu ska jag släpa mig ner till soffan är rätt slut jag också.
Och min mage är inte så pigg den heller. Jag hoppas vi inta har ngn magsjuka så vi har lyckats smitta ner alla på dagis. Men jag tror att Linus är lös pga att han är ovan välling, dessutom fullkornsvälling. har för miag att det kan sätta fart på magen, för han är ju inte så jättelös utan mer bara .. näe.. men gud! nu får jag gemig! vad ointressant! bajs! det är nog bara en småbarnsföälder som läser med intresse om detta ämne, om en det.
Klart slut!

Inskolningen färdig..tror jag

På måndag så ska jag bara lämna av Felix.Halv nio ska han vara där, och så ska jag hämta honom halv två. Allt har gått jättebra, han har hittat nå grabbar som han verkar leka väldigt bra med. Fröknarna verkar vara suveräna, men på ngt sätt så saknar jag fröknarna från hans förra dagis. Men man vänjer väl sig, huvudsaken är ju att han trivs.
I helgen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Hade velat hälsa på A och hennes guldklimp Theo som är 1½ vecka, men jag vågar inte då min mage fortf krånglar.Tänk om det skulle vara ngn magbacill. Jag skulle dö av ångest om jag skulle lyckas smitta honom. Skönt i alla fall att det är helg och inga planer. Då kan man göra det som faller en in. Genom att ekonomin inte ligger sådär på topp alldeles innan lön och föräldrapenning så blir det nog inga stora utsvävningar.

Idag är det sista anmälningsdag till D:s och hans polares fest. Det är ganska många som kommer, men ännu fler som inte gör det. Kan täkna mig att det är många som passar på att åka bort genom att det är samma helg som valborgsmässoafton. Ca 50 pers blir det nog i alla fall.

Linus pratar bara mer och mer, o jisses vad han har börjat förstå saker! Helt sjukt. Snacka om att man inte har lika stora "krav" eller vad man ska säga på andra barnet jämfört med första. Han hänger liksom bara med på nåt sätt. Fast samtidigt så har man ju lugnet att kunna njuta av "resan" på ett anant sätt nu tycker jag.

Nu vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Linus sover, och Felix är trött efter dagen på dagis så det blir kanske lite memory, och sen blir det nog så att vi går ut och myser i solen. Det är ju underbart väder idag.


Tänk, snart kommer rabatterna att var fulla av såna här, UNDERBART!

Ultraljud

Ja, mån den 5/5 kl 08.00 så ska vi på UL med Felix. De ska då kolla om han har blåsljud på hjärtat. Det var ju en läkare som "snubblade" över det då vi var upp på barnkliniken då han var så dålig efter magsjukan. Jag håller tummarna för att den läkaren hörde fel. jag menar, kan alla läkare som undersökt honomi 3 år misat det. Klantigt i så fall. Jag har sökt lite på nätet ang blåsljud men faktiskt inte riktigt listat om det är ngn fara eller ej, om han nu ens har det. Det är liksom så många kansken så jag har valt att"lägga det på hyllan" tills vi varit där och vet säkert. Självklart så blir jag orolig ibland men då försöker jag tänkta som så att hade det varit ngt allvarligt så skulle ju vi ha märkt det.... tycker jag.

Jag sitter här och skriver medans Linus håller på och somnar. Han började att dricka välling i förrgår! helt sjukt! vi märkte att han var så intresserad av flaskan då vi var hos S, och så drack han ju vatten iden. Så då testade jag med välling, och han älskar det. Han ligger och säger nam nam hela tiden då han dricke rden. Det jag märker är att det är mkt lättare att lägga honom, han är inte lika upp i varv som när han åt gröt på kvällen, och så är det ju ett plus om man är iväg nånstans. Som när vi åkte hem i bilen i helgen. Så det är kanon! Lustigt bara att det skulle ta över 1 år innan han diggade flaskan!

Det har gått bra idga på inskolningen, vi var bara där i ca 1½ tim. Felix älskar det! Imorgon ska vi äta lunch där. Det enda som känns lite jobbigt är att jag skulle vilja fokusera mer på Felix, genom att Linus är med får jag mest springa och jaga honom. Så jag ångrar lite att inte D är ledig med honom, men men, det är ju lätt att vara efterklok.
Jag hoppas att jag ska vara piggare imorgon.Magen har krånglat idag.. antagligen ibs:en, och så har hjärtat blivit värre. En vilopuls på 117 känns inte som ngn hit. Jag säger som jag sagt förut, kropp till salu!
Näe, nu sover nog rumonissen så nu är det dags att kasta sig över tvätthögen. D och Felix är och hämtar mormor och morfar på flygplatsen. han var så spänd! han skulle ju få se flygplan!
näe, nu är det färdigskrivet.
God kväll!

en TIDIG lördagsmorgon

Ja, en tidig lördagsmorgon hos vår familj kan se ut såhär.
Jag vaknar av att Linus pussar mig på munnen, o går sen vidare över hela ansiktet! DREGGEL! Oerhört mysigt och väldigt kärleksfullt från hans sida.. men lite väl kladdigt i bland.
Efter det blev det lite hoppande på mammas mage, pappa o Felix var på toaletten. Helt plötsligt hör jag D asgarva, och Felix fnissar hysteriskt. Jag hör Felix snabba fötter som trippar in till Linus och mig. Lite stolt och spänd , och fnissande, säger han "MAAAAAMMMAAAA,  min stjärt låter som en lastbil"... -"ööhh, jaha, hur menar du då?" undrar jag, han förklarar mycket noga med hjälp av att göra en ljudeffekt med munnen, "jo, min stjärt sa pfffff!" Det tog en sekund innan jag förstod att han menade ljudet av då lastbilen släpper ut luft, eller vad den nu gör.

Gott o blandat


Tänkte att jag skulle lägga in lite bilder.Var u ett bra tag sen nu. Bilden ovan är från stugan där vi spenderade påsken, var helt underbart.. vädret var inte sådär jättebra men vi hade en underbar helg i alla fall. Linus var förkyld o hade feber men han var pigg o glad ändå.
För några dagar sedan så började våren komma på allvar. Kommer lite bilder på grabbarna från våra härliga dagar på vår tomt.
I helgen så var vi hoppe i Funäsdalen och hälsade på våra vänner S & J och deras barn Hugo och Alice. Det är så vackert där uppe. Önskar att de bodde närmare oss!
Det var inte planerat att vi skulle åka dit.. pratade med S vid halv 17.00 på fredagen och vid 19.00 var vi påväg. Grabbarna var duktiga på bilresan dit och h em men det märktes att det var lång väg att åka.. vi åkte på kvällen båda gångerna så att de skulle sova.. men påvägen hem märkte vi att de längtade till sin säng.
Glad påsk! Felix som påskkärring då vi skulle "påska" hos mormor. Världens sötaste!


Prisnarna myser i stugan, de pussas o kramas mer o mer, självklart så är det lite bråk om bilar, bolalr o en del annat, men det är mer kramar.




















Våran lilla snygging!!


Vadå??!! grabbar kan väl också ha tofs! haha! såhär såg Linus ut då jag kom ner till stugan efter en härlig sovmorgn(till 8.00, då är man inte bortskämd då man anser det vara sovmorgon:-),  ) det var mormor som varit framme:)



Felix var så stilig han också med tofs o hjärtan!


En SNORIG Linus! jag blev helnöjd då jag kollade på kameran efter att jag tagit den här bilden, sen då jag kom in o laddade upp den på datorn så insåg jag att snoret kanske inte riktigt förhöjde bilden om man säger så :-)

Imorgon så har vi inskolning på dagis med Felix. Spänannde, han är tokladdad. Vi var förbi dagiset under påsken och kollade in det fr utsidan, o det ser jättefint ut. Har bara hört bra om persnalen också. Känns super! Felix har inte pratat om annat den senaste veckan. Har fått räkna ner i almanackan så att han kan se att det faktiskt närmar sig. Känns så bra att det är så den här gången.Inser nu att han inte alls var redo att börja på dagis då han var 1½. Linus däremot kan jag tänka mig kommer att älska dagis, det är lite mer "go" i honom. Men för honom är det inte dags förrän i aug-sept.
D ska vara pappaledig nu i Maj, jag har gruvat mig lite för att bara vara hemma under hans "tid". Tror att det skulle vara nyttigt för oss båda om han fick vara lite själv med barnen, o dessutom vore det skönt för mig att komma ut lite. Nu kanske det har löst sig, jag pratade med en kompis som trodde att jag skulle kunna få några pass hos henne. Nu gäller det bara att lära sig alla regler då det gäller stämplingen. är ju inte van vid det. Tycker att det känns helt fel att man bara får stämpla upp i 75 dagar. Nu har jag ju bara en deltid att stämpla upp till så förhoppningsvis kanske det blir så att jag inte behöver stämpla upp vissa veckor då jag jobbat mer...men.. som sagt.. jag tycker det är jättetokigt. Att få  möjligheten att jobba extra på ngt ställe ökar ju möjligheten till en tjänst, deltid eller heltid, men som det är nu är man ju tvungen att tacka nej till extrajobb! känns inte vettigt.
Ja ja, nog om det. Det får lov att lösa sig.

Grabbarna ligger och sover. Felix har sovit på dagen de senaste dagarna då vi märkte att han behävde det nu en period.. men nu tror jag det är slut med det. Han har vaknat vid 05.00 sen i söndags. tror att det kan ha o göra med sovpasset på dagen.
Ska väl passa på och göra något vettigt kanske.. eller bara ta det lugnt:-)
Solen skiner ute, kanske ska gå o "pilla" lite i rabatterna och ser hur det går för våra blommor :-) oki oki, lite väl optimistiskt kanske, all snö har ju inte ens försvunnit från tomten än.
ha det gott!

här har det inte skrivits mycket...

jag har typ tusen "utkast" som bara väntar på att få komma med i bloggen.. men det känns som gamla nyheter.. så de får ligga kvar där. Jag får skärpa  mig och lyckas få in inläggen på en igång istället.


Ja idag är det då skärtorsdag.. och den kommer att firas här hemma.. men imorgon bär det iväg till påskfirande.

Felix sitter i soffan och sover så jag antar att det blir en sen kväll för honom, Linus däremot har sovit max en timme idag så för honom blir det nog en tidig kväll, han har ju dessutom feber och är jättesnorig(ovanligt!!)) så vi ser framemot en myskväll med storebror.. vi funderar på om vi ska hyra ngn mysig film som vi kan se med honom.

Felix har slutat med nappen!! pang bom bara så skulle han sluta i fredags, ja.. en vecka idag som han inte har haft den alls! Vi tänkte att det kunde vara bra o prata om lite då o då att ngn gång måste man ju sluta med nappen.... så jag sa det åt honom då i fredags och så sa jag den dagen du gör det får du åka till leksaksaffären och välja vad du vill. Jag kan säga att det var en "liten" kille som spenderade nästan hela dagen med att titta i reklamen från  barnens hus vad han skulle ha. Sagt och gjort!  På vägen till barnens hus stannade vi och la napparna på postlådan, Felix hade bestämt att vi skulle skicka dem till tomten och katten. Han pussade på kuvertet och sa "hej då, kommer sakna er!" o sen så.. ja.. sen var det inte mer. Han har gnölat till ngn gång och sagt att han saknar den men det har gått över fort. Vi är så imponerade! vi sa det att ofta så är det nog så att det är föräldrarna som helt enkelt måste bestämma sig för att ta tag i det.
Nu vakande Felix till liv så det är dags att slute här, och även fast jag inte hann skriva så långt eller särskilt intressant eller lägga upp någon bild så lägger jag in det ändå.. det blir ju så tomt annars!
GLAD PÅSK!


RSS 2.0