finväder

ja..se.. nu får alla som klagat o klagat vad dem tål! nu är ju solen här :-) Daniel brukar lyckas pricka in sin semester då det är det bästa vädret.. hittills så ser det ju ut att bli så i år också.

Jag och J hade en jättetrevlig kväll i måndags. Vi var uppe seeeent.. Daniel o hans polare var still going strong på guitar hero då jag tackade för mig.. men.. genom att Daniel totaldäckade då han la sig i sängen så tror jag att han lyckades somna före mig ändå.

I tisdags så rakade jag av Felix allt hår! "hej då" lockarna! han blev riktigt fin,såg så mycket äldre ut på en gång. Lillgubben!
Morgnarna hemma hos oss är inte en dans på rosor nu kan jag säga.. det är Felix som verkar ha fått världens sämsta morgonhumör!!! Jag efterlyser nu  flera föäldrar som har det likadant för lite råd. På en gång an vaknar så hör man ett morrande inifrån rummet. eller som i morse då jag låg i hans säng för att han var orolig under natten så vaknar jag av ett argt "flytta på dig, rör mig inte". Och efter en sekund kommer ett vrålande "jag vill gå neeeer"..han syftar då till tv:n på nedervåningen, det är oftast bara pappa som gäller då det gäller att bli buren ner...men i morse tog jag en "fight" och bar ner honom. Vi funderar på om det kan ha att göra med astman. Vi har inte gett honom så mkt medicin på sistone då han varit utan besvär... känns lite dumt att ge honom medicin då det inte känns som om han behöver det. Men vi får nog sätta igång igen och se om det blir någon skillnad.

Annars så är det ganska lugnt här hemma.. Linus går runt som en stor solstråle som vanligt.. han är helt otrolig den lilla prinsen!!! han pratar mer och mer förvarje dagar..vilket även verkar påverka hans sömn, han är väldigt orolig på förnatten.
Han härmar allt man gör och säger. Han försöker att säga sitt namn och Felix.. det låter inte klockrent än men det kommer väl.
Apropå kommer så udnrar jag när hans sista tänder ska komma, jag har hela tiden tänkt att ja ja.. han är ju så liten,... men nu då jag börjat tänka efter så kom jag fram till att Felix nog hade alla sina vid det här laget.. men man ska ju inte jämföra, me ändå? när får dem alla mjölktänder?

Daniel och grabbarna är iväg och shoppar en ny vagn, det är dags att sälja våran kombivagn. Det är med lite sorg i hjärtat då vi har trivts med den såååå bra!! Men vi har ju Timmyn fr teutonia som  det är fullt liggläge på så Linus kan ju sova i den, och nu så kan Felix ta den här, en Brio sitty. Den verkar grymt smidig. Inget direkt liggläge, men det behövs ju inte då han väldigt sällan sover... o gör han det är han så trött så att han kan somna ståendes så liggläge i det läget kvittar ;-)

Jag har klurat på vad vi ska kunna hitta på med grabbarna..ngn dagsutflykt. Furuvik kommer vi dra till ngn dag, men imorse så kom jag på att hudiksvall skulle vi kunna åka till. ..med tåg! det skulle dom gilla! Och jag skulle kunna njuta mer av den här tågresan.. även om det gick bra sist så han jag inte riktigt mysa med ngn av dem.
Det är ju mycket lättare när man är två............men tyvärr är det ju inte alltid det går.
Näe..dags att göra ngn nytta...
ha en bra dag i sommarvärmen!
.

Junsele, Funäsdalen, vad mer?

Ja, om några helger bär det iväg till junsele.. Jag, Daniel och mamma och Max ska dra iväg med barnen. Det ska bli jätteroligt. Vi ska bo i en lite större stuga fr fre-sön. Kul! Daniel och barnen är nog mest laddade..eller.. oki.. jag också! vi har ju barnasinnet kvar.. kan man lugnt säga!!!

Nu har mina syrror åkt hem! De var här nästan en vecka.. oj så tomt det blev!!! Inga o kolla på Bones med på kvällarna.. mina "små" älsklingar! Men men.. ni får komma tillbaka snart.. ska vila lite bara så att jag orkar med att gå o lägga mig kl 01.00-02.00 io kliva upp kl 06.00.
Apropå tiden att stiga upp så har faktiskt våra busungar tagit sig i kragen och sover oftast till kl.07.00 numera.., skööönt! kanske vaknar de halv sju ngn dag.. men hallåååå! allt är ju bättre än halv fem-fem.... fyyyy! hoppas detta  gåller i sig ett tag!

Idag är det jobb för mig,, Daniel har gått på semester så han är hemma och myser med grabbsen.
Ikväll så ska nog jag och josse sitta och mysa.. Daniel o en polare ska spela tv-spel..jag kommer antagligen att hamna framför symaskinen.. eller.. inte framför.. bakom :-)
Näe.. nu är det dags att jag ger mig av.. jag ska till frissan idag :-)
ha det gott

sommar..eller?

vart har den tagit vägen? sommaren alltså.. Jag satt och funderade häromdagen på hur svensk sommar är egentligen.. är det inte såhär den är? sommaren 02...tror jag det var.. så var det ju sjukt varmt. Blev vi bortskämda då kanske och förväxlade våra somrar med den??!!
Jag hoppas i alla fall att det kommer lite värme snart. De pratade om att det skulle bli till veckan. Typiskt..precis då mammsen slutat sin semester. Hade varit skönt att fått vara med henne i stugan och slappa, njuta..prata!
Vad skulle jag göra utan min mamma.. det är frågan.. och utan J! och S! Mina älsklingar :-)
Alla dom är såna som jag vet att jag kan ringa när som helst.. o då menar jag när som helst.

Felix är hos mormor.,Linus ligger och sover.. mina syrror som är här o hälsar på är hos brorsan och jag.. ja.. vad gör jag egentligen. inte mycket... Tänker mest.
Snart är det dags för dagis för Linus.. 9 sept blir lillpojken stor. Jag hoppas att jag ska kunna få lite pass på jobbet så att jag får in lite pengar.. det behövs ju alltid.. och speciellt nu.
Usch.. har egentligen ingen ork att skriva.. men gör det ju uppenbarligen ändå, så det blir mest en massa dravel.

Har satt igång med mina syprojekt igen. Har sytt flera "ljuspåsar" och en påspåse utav de fina gamla lakanen med handsydd spets jag hittade på loppis. Kommer bilder senare.
Funderar på om jag ska ta o sätta mig framför symaskinen nu för att skingra tankarna lite. Ja.. det gör jag.
ha en underbar dag !

Update

Ja det var ju inte igår jag skrev sirekt. Så det är väl dags för en ordentlig update.
Jag, Felix och Linus drog ner till pappa med tåg den 30/6. Det var ju en upplevelse!!! det gick faktiskt bra. Linus fick några hyoeraktiva attacker och försökte sig på några rymningsförsök.. men det gick bra ändå. Vi hamnade i tysta vagnen, där det var mobilförbud och en låg ljudnivå som krävdes! haha! låg ljudnivå, jag kan säga att felix och linus rop då de såg tåg, traktorer, grävskopor och dumprar utanför fönstret  var nog över den godkända ljudnivån.
Det satt ett äldre par snett mitt emot oss som var jättegulliga med oss. Felix fick stå hos dem och kika ut i fönstret och dem hjälpte mig att hålla honom sysselsatt och berättade sagor, läste böcker.. jag.. lekte med honom helt enkelt. Då vi var framme i stockholm så hjälpte dem mig av med mina STORA tunga väskor och vagnen och barnen! TACK till detta otroligt gulliga par. Min älskade lillasyster sofia kom och mötte mig i stockholm! TACK gumman! bådej ag och barnen blev övelyckliga över att se henne. Då vi pustat ut lite efter tågresan fr sundsvall så var det dags för nästa.. den sista etappen för att nå målet :-) då vi skulle på tåget mor katrineholm så var det tyop störst går först som gällde, så jag o syrran väntade tills de hysteriska medresenärerna lugnat ner sig. Då det var dags att lyfta på vagnen så haffade jag en snubbe, som lite förvirrat hjälpte mig på med vagnen där Linus satt.. då vi var påväg upp för trappen så hann jag kolla lite noggrannare på "snubben" och upptäckte att det var Robert Broberg!! haha!  Då våran pappa är ett stoooort fan av honom, och även jag o mina systrar som blivit hjärntvättade av hans musik sen .. ja.. alltid, så tyckte jag att det var jättekul och funderade på om jag skulle säga ngt.. men jag lät honom vara.
Det var lite om om tågresan. Väl nere så  har vi haft en fantastiskt vecka.. pappa och Karin har byggt en pool som är helt underbar! runt 28-30 grader i den för det mesta. Vi spenderade den mesta tiden där i den.
Brorsan,malin och deras barn och Daniel kom ner i slutet av veckan.
Vi har haft det jättemysigt och trevligt hela veckan och vill tacka pappa o Karin för allt!!! och även Gull och Folke för den fantastiska festen på lördagen!!! tack för att vi fick komma :-)
Utöver den här resan så har det väl inte hänt så mycket. Den 22/6 gick jag på föräldraledighet igen.. härligt!! jag jobbar lite på helgerna, skönt med lite extra kosing. Som jag sagt tidigare,, föräldrapenning blir man inte rik på.

Linus har börjat prata riktigt mycket nu. Han kan säga tex morfar, mormor....eli(felix), ida, emil, tokig och bobbo(bajs)han jsunger med i "hajsången" också, hur söt som helst. För några veckor sedan så kissade han på toaletten! han stog o drog i blöjan o ville sätta sig på sittringen,.. så jag satt han där o då kissade han. Nu då han springer naken ute så säger han "ssssch" o så kissar han så han har fått kläm på det. Felix är helt torr nu! han är så duktig.
Han har blivit så stor på sistone. Han har så roliga funderingar och är sjuukt duktig på att prata. Mammas gopluttar!!!
Jag är överlycklig för varje stund jag får med dem.. snart så är de ju tonåringar o brummar runt på moppar , haha!
Näe.. nu ska jag ta o vila lite. Min mage ballade ur helt i natt.. så daniel har varit hemma från jobbet idag.. kändes helt ohållbart att ta hand om barnen då jag spenderat större delen av dagen på toaletten kräkandes och lite annat :-)
ha det så gott!

RSS 2.0