Farväl du trogne tjänare

Då vi skulle göra popcorn till felix, hans lördagsgodis.. så stog jag o klagade o förbannade eldorados popcorn. Det poppade ju så lite, efter första påsen som var halvpoppad efter fyra min så slängde jag in en till.. det gick ännu sämre. Tanken att det skulle vara ngt annat än eldorados fel fanns inte.. Men så när jag skulle göra ett nytt försök o vred på micron så.. näe.. ingenting.. ett litet ledset pling var det enda som hördes! Vår GAMLA micro har lagt ner! Men den gjorde ett desperat sista försök, trogen som den varit, att ge Felix hans lördagspopcorn. Denna micro, är MINST SAGT gammal. Vi fick den av D:s mamma för säker 7 år sen, då dem skulle kasta den fr sitt jobb för att den var gammal!! Vi har väl resonerat som så att varför kasta ngt som fungerar.
Så nu blir det till att jaga en ny.Hade önskat att den kunde hålla ut tills vi skulle ha gjort om köket.. har inte bestämt oss om vi ska en inbyggd eller inte.Men men...,



GAMMAL och trött!!!

Felix hade en fin dag i stugan idag! Att slänga isklumpar kan vara riktigt spännane. Till morfars "glädje" fann han också det riktigt kul att skrapa bort all snö fr spaden då morfar försökte skotta.






"se upp där nere.. nu kommer det en isklump"



Felix och moffa gjorde fint i stugan

Påvägen hem fr stugan så däckade Felix i bilen, och då menar jag DÄCKADE. Mamma bar in honom och försökte få liv i honom genom att prata väldigt högt :-) och ställa honom upp....han fortsatte att sova..ståendes.
Jag la honom ner o skulle försöka klä av honom o lockade med att vi skulle fika.. semla! inte ens det hjälpte!¨





Men efter en liten stund så vaknade han till liv och studsade ganska snabbt till köket för att fika!

Vi har haft en mysig kväll i kväll.. dem är det för det mesta nu kvällarna. Felix satt o myste med sitt lördagsgotta, popcorn o annanas



medans Linus röjde järnet i lekrummet. Bäst att passa på då storebror inte är där!
Han va där inne minst en halvtimme o bara grejade. Favoriten är spisen, han står där o sjunger o donar.





Den "fina" oranga färgen i hans ansikte beror på barnmaten.Genom att  han har en förmåga att kladda ganska
friskt då han äter så verkar det som om färgämnena verkligen sätter sig fast på hans hud. Skrattade så häromdagen
då hans farfar påpekade att det ser ut som om han varit en vecka i fjällen :-)





"hallååååå!"

Nu är det dags att masa mig ner till soffan o kolla på tv.
god kväll!

äntligen helg!

Veckan som gick kändes som minst två veckor. jag vet inte riktigt varför.. kanske för den envisa huvudvärken som jag hade hela veckan.Tack o lov har den blivit bättre!
I vilket fall så är det underbart att det är helg! Jag o D hade en riktigt mysig kväll igår med vin, gotta o let´s dance..vi avslutade kvällen med lite guitar hero, Jag fick stordäng!! annars är det jag som brukar sopa banan med daniel.

Felix har precis åkt iväg med mormor o morfar till stugan.Han har längtat jättemkt efter att få åka dit. Han blev dock lite besviken då det gick upp för honom att han inte ens kunde "plaska lite".
Linus ligger och sover, känns ovant att bara ha tid för sig själv..men skönt.
Egentligen så borde jag passa på att göra nytta, men att bara göra ingenting känns så skööönt..så jag tror det blir det.

Felix o Linus har busat på hela morgonen..deras nya favorit är att Felix springer runt o skjutsar Linus på hans lilla bil.Det går undan kan jag säga! Linus är så söt då han sitter där på bilen med ett stort leende över hela ansiktet o hans lilla lugg fladdrar och Felix ser så underbar ut då han stolt skjuter runt lillebror. Han är så rädd om honom.Det är sånt man blir alldeles varm i hjärtat av.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på ikväll.. Nu då felix slutat sova på dagen så somnar han runt 19.00 istället för 20.00 som det var förut.. Linus somnar vid 19.00 han också. Även fast det bara skiljer på en timme så hinner vi mkt mer på kvällarna nu.
Nu ska jag sitta här framför datorn o kolla efter lite inspiration till köket :-)
Trevlig helg!

sommar sommar sommar

Jag har blivit helt besatt då det gäller tanken på sommar. Tänk vad mkt enklare min vardag kommer att bli. Inget mer krångel med overaller, sockor, mössor o vantar o åkpåsar. Bara o springa ut o leka på en gång!
Då jag o felix pratade pratade om sommaren idag så kom det fram att även han längtade till sommaren. Han berättade bestämt att han vill åka till "bergafjären", o att det faktiskt inte är mkt snö där längre.. i alla fall inte på mormors tak...
Han var helt bestämd på att han skulle bada.
Men på ett sätt som bara barn kan så bytta han helt plötsligt ämne o började räkna :-) knasbubblan!













De här bilderna fr vår trädgård i somras gör ju inte direkt så att jag längtar mindre efter sommaren!!
Näe nu är det dags och utfodra prinsarna!

så kan det gå...

Jag o D tar barnen varannan dag.. idag var det min tur att ta Linus.. vilket kändes skönt. Han brukar vara ganska enkel att lägga.. men inte idag..  Efter att ha sprungit in o ut 5-6 ggr gav jag upp! och det händer inte ofta kan jag säga.. beror nog mkt på den j---a huvudvärken som vägrar ge med sig..håller på o bli galen! I vilket fall så kapitulerade jag o la mig med linus i felix säng. Efter en stund kom han till ro.. då jag kom ut så ligger felix o sussar söt i våran säng! han hade slocknat på en gång.....
Idag har det inte blivit mkt gjort. D kom hem tidigare fr jobbet, skööönt!
Jag försöker fortf att ignorera kaoset i lekrummet.. jag liksom småspringer förbi då jag ska ut i köket :-) Så fort jag känner mig piggare ska jag ge mig in i den fighten.
nu kallar en skön dusch o sen soffan! D o grabbarna ska ju som sagt planera sin 30 årsfest. Ska bli spännande o höra vad dem tänkt sig. Jag ser redan fram emot min fest som jag eventuellt ska ha med J. Vi har ju då redan satt ett tema.. jag menar.. festen är ju bara om ca 1½ år!! vi är lite galna..jag vet :-)
Näe..nog svamlat.. Trevlig kväll!


Nu får det gärna bli sommar

ja, nu får det gärna bli sommar. Nu har jag fått nog. Trodde för ngn vecka sedan att vintern var påväg bort, men oj så fel jag hade.
Jag var ut o körde snöslunga för första gången.. D gick ut för att sätta igång den åt mig o sa då att den gick så konstigt.. efter lite frustande o hostande fr snöslungan så spottade den ur sig felix "bebiskudde" som varit spårlöst försvunnen i en vecka.... Typiskt!
Ja sen va det bara o tuta o köra, kan lugnt säga att killar måste ha problem att köra snöslungor, genom att man måste göra flera saker samtidigt.. det är många spakar att hålla reda på.Men min käre man berömde mig då det var klart.
Sedan bestämde sig vädergudarna för att jävlas o släppte ner ca 2-3 decimeter snö till. Tack!




vilken start på dagen

Jag vaknade i morse av att Linus gjorde ett "svanhopp" ur våran säng! Då jag i panik kastade mig fram för att ta upp honom så ser jag att han ligger helt ihopklämd mot väggen.. o gallskriker! snacka om panik! Han landade som tur va på rygg, men han fick ett litet litet jack i bakhuvudet. Han rör sig så mkt när han sover..hjälper inte att bygga hinder av täcken och kuddar längre!!
Han verkar må bra nu i alla fall!
Mammas lillskrutt!
Min huvudvärk hänger fortfarande kvar, den blev ju inte mildare av morgonens start.
Jag pratade med D förut o han ska försöka gå tidigare från jobbet. Jag börjar känna mig helt kraschad.. jag mår illa o det flimrar framför ögonen.. kan vara migrän på g.

På morgonen så har vi förutom kastat oss fr sängar :-) haft sångstund, ätit frukt, byggt slott o snart ska jag påbörja lunchen.                   
D ska ha nå kompisar här ikväll,. de ska planera sin gemensamma 30-årsfest... hade tänkt att jag skulle baka ngt.. men så blir det nog inte nu. Dem får nöja sig med nå torra smörgåsrån :-) duger dem till Linus så duger dem nog till dem.. fniss.




Linus mumsar apelsin, Han ser oki ut trots sin vurpa imorse




Inte så ren, men väldigt söt.

Middagen avklarad

ja, så var middagen över. För ett tag sedan var felix inne i en period då middagen mest var en kamp.. men nu är våra måltider riktigt lugna o trevliga. Han o Linus sitter o busar mest hela tiden. Linus har blivit ett riktigt matansikte!! han intar tvåhandsfattningen med skedarna o bara slevar i sig. Är så skönt att han äter själv!!!
Sen att han grisar ganska friskt gör mig inget. Många blir helt förskräckta då de ser hur han ser ut efter en måltid :-)

Nu är det baddags! Det är ingen lugn upplevelse.,. men rolig.
Min huvudvärk som fortfarande vägrar ge med sig kommer nog inte att bli bättre.
Senare ikväll ska jag o Daniel nog spika det sista vad gäller planeringen ang renoveringen av köket. Jag fick värsta bra idéerna idag o nu känns det som om allt fallit på plats. Jag längtar tills vi kan sätta igång!
Imorgon tänkte jag eventuellt.. om tid finns ta tag i kaosområdet vid namn lekrummet.



Ja, vad kan man säga.. söt är han i alla fall :-)

morgonstund har guld i mund

idag har jag o grabbarna haft en mysig morgon. Vi startade med en lång frukost. Linus o Felix satt o pratade på med varandra..så gott de kunde.
Sedan tog de sig en svängom med gåvagnen(se bilbevis). Felix älskar verkligen att leka med lillebror.
efter det var det dags för mig att ta itu med rentvätten.. jag fick se mig besegrad igår då huvudvärken tog över min hjärna. Grabbarna busade till musik. Felix ser vekligen helfestlig ut då han dansar till sjörövar fabbe...
Det blir nog en lugn dag hemma idag. Det första felix säger på morgonen är :" vad göra iddaaag" Hans förslag idag har varit att åka till mormor.. åka till morfar.. o gå o handla.
Mina tankar går mer åt att försöka göra ngt åt deras lekrum. Det såg bra ut ett tag men det har nu ,era övergått till ett kaos med olika stilar. Är svårt att hålla en stil då det översvämmas av leksaker.. julen o Linus födelsedag gjorde inte direkt läget bättre. önskar att vi hade tapeter där inne o inte väv. Då hade vi kunnat sätta upp några fina wallies..men jag tror inte dem fäster så bra på väven.
Deras lekrum är det rummet i huset som vi grejar o donar i mest. Tycker att det är viktigt att de har ett roligt lekrum som följer deras utveckling då de är hemma så mkt.
Men snart så är det dags att ta tag i köket. det ser vi fram emot.... tror vi ska gå åt det lantliga hållet.
En vägg ska rivas, o kakel ska upp.. då både jag o daniel har tummen mitt i handen då det gäller sånt så blir det nog till 'att anlita hantverkare.. billigt.. näe.. men skönt :-)


Felix är noga med att se så att lillebror hänger med




oh hej va det går, emil vill också vara med!



Ja vad säger man, en bild säger mer än tusen ord, ngt måste göras!!!




Här är det hyffsat städat, efter en timmes lek syns inte golvet :-)


lugnet

Jag känner lugnet... Älsklingarna sover sött i sina sängar. Jag tycker det är underbart att få vara med dem hela dagarna.. men ibland så är det som idag.. sååå skönt då dem ligger o snusar i sina sängar. Att det känns så idag kan bero på att min huvudvärk som har hängt över mig som ett åskmoln i snart en vecka blev värre på eftermiddagen. Jag slängde mig i säng då daniel kom hem och sov i tre timmar!!! Senast jag la mig så på dagen var nog då jag väntade Linus.
Felix var så go med mig då han upptäckte att jag hade ont i huvudet. Han la sitt söta huvud på sne och såg uppriktigt bekymrad ut och sa" ont i huuuvet.. igäään! åååhhm, tackars mamma" o så fick jag hans lilla hand på pannan. Linus, tyckte det va riktigt festligt att mamma låg o vilade och använde mig en klättervägg.. då o då hejdade han sig o gav mig lite pussar på munnen. Han går inte av för hackor den pojken heller!!!!
näe.. ska försöka pilla i mig lite mat.. i soffan..framför tv:n. Det händer inte alltför ofta det heller!!!

Syskonkärlek!

ja.. de här två har verkligen sååå kul ihop. Pussar o kramar varje dag.. men även lite gnabb! det här väl till :-)
Det är full fart varje dag. bus, kramar, pussar o lite gnabb :-)

Prinsarna


Felix Filur o Linus linslus

Ja det är en bra beskrivning på våra grabbar. Felix är snart 3 år och lillebror Linus är 1. Jag(mamma) som oftast är den som kommer skriva här är hemma med båda två.Dagis är inte någon favorit hos Felix.
Jag skulle helst vara hemma med dem så länge jag bara kan. Tycker det är underbart! men tyvärr så räcker ju inte dagarna hur länge som helst.

Idag har vi varit på öppna förskolan. Felix tycker att det är jätteroligt!!!
Nu ligger båda och sussar sött. Felix har egentligen slutat sova på dagen.. men idag verkade han så trött. Det händer så mkt i den lilla mannens kropp just nu. Det är mkt tankar!
Linus far runt överallt! han är en kavat liten nisse. Våran rumpnisse som vi kallar honom. 
 
Detta blev ett kort inlägg.. rentvätten ligger som ett berg här bakom mig o hånar mig så det är bäst att visa den vad jag går för :-)
Hej så länge!

RSS 2.0