Melissa Horn...

Melissa Horn är väl i särklass den bästa kvinliga artisten sverige nånsin haft!! jag bara älskar hennes röst, textet o melodier, ja allt! sitter här o lyssnar på "jag kan inte skilja på" medans jag laddar inför "makeovern" av kidsens rum som jag tänkte göra medans dom är på dagis en stund. Ja jag har dom faktiskt på dagis även fast jag är ledig. Det händer minsann inte ofta. Tänkte att det kunde vara bra för Felix då dom ska vara ledig fr dagis i 5 dagar sedan, o naturligtvis en chans för mig att sy gardinerna till deras rum o möblera om och dona.

I går hade jag kanske den sämsta dagen på läääänge!, men.. den slutade fantastiskt bra, pizza framför tv:n, vin o greys anatomy, kan det bli bättre :-)
Det började med att Felix blev helt förstörd då jag berättade att han skulle vara på dagis för att jag skulle jobba extra. Han grät i sådär två timmar, vilket resulterade i att vi kom sent till dagis, vilket ledde till att jag missade bussj----n med 1 MINUT! vilket gjorde att jag kom 10 min för sent till jobbet och jag hann inte äta ngn lunch, så pizzan vid sju var mitt första mål mat! Det var en massa grejer hela dagen som gjorde att jag bara ville krypa ner i sängen o lägga mig.
Bla, då jag väl kom på bussen så bestämde sig ett fyllo för att slå sig ner bredvid mig. Han beklagade sig att han var alkoholist, han var faktiskt propert klädd, en lite farbror, men, han hade tydligen kissat på sig! jag höll på att dö! Väl inne i stan så visade det sig att bussen som skulle ta mig till birsta var trasig så det var bara att vänta där. Jag upptäckte även på morgonen då jag skulle dra på Felix overallen.. att.. jaha, han har tydligen växt otroligt mkt på en månad för nu är den jäkla overallen för liten!! jag testade den för ca en månad sen o konstaterade glatt att den skulle hålla en vinter till... men icke, upptäckte även att bådas fötter har dragit iväg som 17, skorna som passade för en månad sedan är alldeles för små.(Är för övrigt helt överlycklig över mina fot-o skomätare som jag fyndade på tradera:-)  )    På väg fr jobbet så fastnade jag o Daniel i den sjuuuuuukt långa kön på motorvägen vid skönsberg, men.. vi gjorde en fuling o tog "bosse filen" :-)  Overall är inhandlad i alla fall! blev en didriksson för 1100, o en mössa för 200, det är tur att man är gjord av pengar (inte) vantar o skor nästa! jag kan säga att jag gillar inhandlingen av sommarkläder bättre.

Näe, dags o göra ett ryck kanske!!
Hoppas ni alla får en betydligt bättre dag än vad jag hade igår! den här dagen känns riktigt bra! och gårdagen slutade ju faktiskt bra den också, tack vare min älskade familj och ett peppande samtal :-)

det dåliga samvetet





jag undrar om det är ngn som har barn som inte har dåligt samvete nästan dagligen.  Är det inte för barnen så är det för att man inte hinner på jobbet, är det inte jobbet så är det ang märka kläder till dagis, eller bara att hinna med huset. Eller att sitta ner i lugn o ro tillräckligt ofta med sina barn o bara vara.
Jag har i alla fall dåligt samvete ganska ofta. Jag vet att jag egentligen kanske inte borde ha det, men det bara blir så. Nu då Felix har en kris med dagis igen så kommer det krypande oftare. Jag trodde att det skulle bli bättre då vi gick upp på heltid, men icke! det verkar snarare bli värre ju mer han är. Häromdagen kollade han mig djupt i ögonen o frågade varför han var på dagis så mkt o länge nu, o tillade" varför gör du såhär mot mig" Mammahjärtat sprack!
Jag längtar tills den dagen jag kommer att ligga på ca 20-25 timmar per vecka, o jobba varannan helg. Nu blir det ju lätt så att jag tar allt jag kommer över o att det därför blir ganska intensivt när jag väl jobbar. Jag o Daniel har ju gjort det valet att jag ska jobba max 25 timmar. Ibland känns det som om man ska skämmas över det. Att allt  handlar att ha ett heltidsjobb!! självklart skulle det vara lättare om båda jobbade heltid, men.. nu när jag har ett yrke där man har chans att jobba deltid, o att det faktiskt är så att det knappt finns några heltidstjänster så anser vi att det är bättre både för oss och för barnen... Men inte för min pension.. jaaag veeet!
vi tycker att det är lyxigt att barnen inte behöver vara på dagis från 7-5, 5 dagar i veckan, o barnen också.
Jag märker ju på både Felix och Linus hur bra dom mår då dom får vara hemma lite mer. Självklart så är det viktigt att dom får vara på dagis också! men det är ju så att det skiljer fr barn till barn det här med dagis. Kolla bara på Felix o Linus. Dagis är ju inte Felix favorit, medans Linus inskolning o lämningar går som en dans,,. förutom nu då han börjat härma storebror.

Jag kom o tänka på en annan sak också få jag tänkte på dagis o aktiviteter. Många som är i samma ålder som felix, 4-5 år,  har ganska många aktiviteter och är ofta hemma hos kompisar utan sina föräldrar o leker. jag önskar att vi skulle bo nära ngn så att felix o linus bara skulle kunna springa fram o tillbaka till kompisar! Det skulle också vara roligt om dom skulle vilja börja med ngn aktivitet, men ingen av dom har fastnat för ngt. Men sen kommer jag o tänka¨på att Felix är ju bara 5 år (snart) Jobbigt egentligen att det redan då ska vara en stress ang saker att göra, o att man ska vara med tillräckigt mkt för att ha kompisar!!
Felix o Linus njuter i stora drag då vi är lediga hela familjen på helgerna o vill helst vara med mig o Daniel. Vilket många tycker är konstigt, jag tycker det är underbart!! :-) Fast, som jag sa, visst vore det mysigt om det fanns ngn dom kunde leka med som bor i närheten. Förhoppningsvis kanske vi kan börja träffa en tjej som bor alldeles nära.
Vet inte vad jag vill ha sagt med det här inlägget egentligen. Mest funderingar!
en sak som är säker är i alla fall att jag tror inte att mitt dåliga samvete kommer försvinna, det kanske är ngt man får med på köpet då man får barn!
Tror jag går o lägger mig en stund på kökssoffan innan det är dags för jobb!
ha en underbar dag


Vårt allt! våra älsklingar, det dyrbaraste och vackraste vi har!


lugn o ro

Ja, nu är det lugnt hos Fam. larssons hus! Endast mamman är här, dvs jag!Barnen är hos mormor o morfar då jag o daniel ska iväg på festo daniel har en catering i stöde. Lyxigt att kunna göra sig i ordning i flera timmar. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag få stressa ändå! har inte kollat vad jag ska ha på mig än o går runt i myskläder. Ska ju inte bege mig in till stan förrän vid fem.  Borde göra lunch men hamnade här i stället.

Förkylningen biter sig fast men jag tänker besegra den med alkohol idag :-) haha!
Kände mig som värsta tanten, som jag ju faktiskt är, då jag gick på ica o köpte resorb!! haha! ska ta en innan festen o en efter!! vägrar må skit i morgon :-) rutinerad eller tant är ju frågan?

Linus har haft en dag då han bara har sprutat ur sig roliga saker, vid frukostbordet sa han helt plötsligt-"mamma, badhuset.. är som en stor vattenpöl".. o .. ja.. det har han ju rätt i :-)
En sekund senare frågade han mig vad hans macka såg ut som då han tagit en tugga. Han brukar göra så, o oftast tycker han att det ser ut som en bil .Då jag svarade" jaa, vad kan det där vara" så kollade han på mig som om jag vore tokig o sa " men maaammaa, det är ju en messmörsmacka".. ja.. hur kunde jag tro att det var ngt annat.
Även om det är skönt att vara ensam så saknar jag mina små älsklingar! hade på ett sätt varit skönt att få vara med dom den här helgen då det är den första lediga på länge, o då jag ska jobba några helger framöver. Men vi får mysa i morgon. Därav den noga planeringen med resorben :-)

Tror att det kommer att bli fantastiskt roligt i kväll. Amanda, hon som fyller, är en av mina äldsta vänner.. haha! då menar jag inte ålder utan att vi har känt varandra länge. Amanda är en fantastisk vän o jag anser att hon har gjort mig till en bättre människa. Vi umgicks intensivt då vi var runt 17-20, några av de bästa åren i mitt liv:-) Amanda är en av de godaste människor jag känner!
Grattis gumman! Det är inte många som har en vän som dig.
Har kommit fram till att man.. eller kanske bara jag är för dålig på att säga till mina vänner hur mkt dom betyder. Jag hörde ngn stans att ens vänner är familjen man själv har valt, o jag tycker det stämmer bra :-)

Mycket dravel idag också.. har egentligen inte så mkt att säga. Men tänkte att jag skulle passa på o blogga lite nu när tiden fanns för en gång skull.

På onsdag bär det av till Stockholm där jag ska möta min pappa. Vi ska bo på hotell och äta middag tillsammans och bara vara.En av de presenter jag fick av fam.Björklund. Jag vet faktiskt inte när jag umgicks med min pappa senast.. alltså.. bara han o jag!! tror det var ngn gång då jag var 16-17.  Så det är väl dags :-)

Näe, kanske ska stoppa något i magen, kasta mig i duschen o starta förvandlingen, från sunkig tvåbarnsmamma ti myskläder till sunkig tvåbarnsmamma i finkläder! haha!
herregud, man kan ju tro att jag redan börjat smutta på flaskan.
Ha en underbar kväll! Det ska jag ha!


bläääää!

ja, den här dagen kan bara beskrivas så.. blääää! Den dåliga dagen började redan igår kväll faktiskt.. en liten tjuvstart sådär. I form av att Linus fick ett astmaanfall! jag o daniel visst inte om vi skulle skratta eller gråta! Som tur va så lyckades vi få i honom medicinen, mycket o fort. Så det blev inte så farligt men han låter halvtaskig fortf. Det är inge roligt med astma!! jag skulle aldrig ha sagt igår att" ja men Linus har klarat sig bra"
I morse då jag vaknade så behövde jag inte direkt ta febern för att fatta att jag hade det.. men gjorde det ändå.. bara för att få känna mig extra ynklig.. 39 grader. Jahopp.. Jag tyckte Linus var för hängig för att gå på dagis så jag hade dom hemma från dagis. Då jag inte fick in ngn som kunde ta mitt pass.. o jag erbjöd mig faktiskt att jag kunde jobba då jag fick gå in senare så drog jag o barnen iväg med bussen till birsta där Daniel hämtade barnen, "byte i vabvärlden" fast nu slapp vi ju det.. vab alltså.. o jag slapp en karensdag :-) nu är jag helt slut,men tänk ändå vad alvedon är bra!! Mera alvedon till folket! jag är så trött så det här inlägget har ballat ur för länge sedan. Jag ska hoppa i säng o håller tummar o tår för att jag är bättre i morgon så jag kan gå på Amandas 30 årsfest :-)
God natt

önskelistorna är här!!!

Häromdagen så skrev grabbarna önskelista till tomten...eller.. ja.. dom sa.. o jag skrev!

Resultatet blev såhär:

Felix 4 år 7 mån

Hej! Jag älskar dig! Jag önskar mig bakugan, bärgningsbil och smålego med jättemånga däck.
Du ska få en teckning av mig när du kommer på julafton..
Jag önskar mig klistermärken, starwars gubbar, hudson hornet med hörlurar, Terry i cars, traktorerna från cars och bussen från cars. Raggarbil, blå med eld som man kan öppna motorn på.
Jag älskar dig!

Linus 2 år 8 mån

Hej Tomten!
Tomten, jag älskar dig!
Jag är ingen tomte.
En blå bil, en gul bil önskar jag mig. Jag älskar gul.
Orange raggarbil, öppna motorhuven.
Hej då tomten!!

Ja, dom små liven är ju för underbara!

Idag har varit en mycket bra dag! Felix är mkt piggare nu. Lite tät kan han bli ibland men det märks att det hjälper nu då vi ger högre dos airomir. Det känns som ett rejält bakslag då vi trott att astman var påväg att växa bort. Men... det kan ju fortfarande vara så men att han ändå får dras med fökylningsastma ett tag till. Det kan ju tom jag har ibland om jag blir riktigt förkyld.

Det går riktigt bra för Felix på dagis nu. Han vill oftast gå, o vaknar inte vid fem o har panik o frågar om han ska gå på dagis. Men han har smittat av sig lite på lillebror som nu har börjat säga att han inte vill gå på dagis. Märks att Linus är inte i en känslig ålder, o en känslosam ålder. Det är mycket känslor. Kärlek, gråt o lycka!
Felix har blivit mycket mjukare nu. Det har ju varit en period då vi helst inte har fått ta i honom o då morgonhumöret minst sagt har varit dåligt. Men nu känner jag igen mammas gospojke o solstråle.

Nu är det dags o hoppa i säng! Felix ligger i sin säng för första gången efter astma anfallet i lördags, känns fasligt tomt!!
God natt o sov så gott!!


pysslat o nyinköpt

Upptäckte att jag hade lite tid kvar inann det är dags o springa till jobbet. Lägger in några bilder på lite pyssel o på en del nyinköpta grejer.



En "takkrans" :-)   en krans som jag lindat en ljusslinga med rosor runt. Mysigt på kvällen då lamporna i slinga lyser.



En grej jag fyndat på rusta. Gästtofflor, faktiskt uppskattat av våra gäster



En ljusslykta som jag fått av pappa o Karin



Äntligen har vi fått till småförvaringen i hallen, med en bokstav på korgarna är det lätt att skilja korgarna åt





En klocka fr butik Annelie


Min favorit ljuslykta!! är jättefin då den brinner!!  Fyndat på Rusta för 129 kr!!!! superbilligt med tanke på
vad betydligt mindre hus kostar i inredningsbutiker.


Det var en del av det jag pysslat med o shoppat. Komer säkert en del bilder framöver. Men nu är det dags i springa till bussen o vidare till Polarn o Pyret där jag jobbar idag!



loppisfynd


Här kommer lite bilder på sommarens loppisfynd!!



Deyt här bordet är inte ett loppisfynd.. utan ett "majbrasefynd" helt gratis :-)



o så här fint blev det med lite färg o en vaxduk :-)



"vinhörnan" på sommarkvällarna :-)



En bänk til barnen som fick lite vaxduk, bordet kostade 50 kr



En mysig stormlykta, 12 kr



Mysig Carl larsson tavla, 15 kr




Bricka/ljusfat  20 kr



Ljushållare till blockljus



En våg som jag varit ute efter länge.. 80 kr tror jag



En tavla som jag köpte av ren nostalgi.. mormor o morfar hade en likadan




väggljustake, 1 av 2, 15 kr st.

Det här var några av sommaren loppisfynd. Kommer kanske bildbevis på de andra också.
ha en underbar dag :-)





Anna 30 år!!


Ja, såhär såg jag ut då jag firade att jag fyller tant i år med mina vänner i somras. temat var västern! Alla hade klätt sig så fint:-) En underbar kväll med mina underbara vänner!


Veronica o peter var de första.. eller ja.. nästan. Josefin & sara var först o vi delade på en flaska moet som josse hade med sig.. mums!!



Här kommer "ligan" i husbil, ingen buss här inte :-)





Jag o mina älskade vänner Lina o Callum



Visst kan man ha foppatofflor när man är cowboy!!



Annika o Lina



Rebecka var en stilig cowboy



Jag o Louella!!


Sara!!


Micke


Ölhävartävling, Sara vinner överlägset som vanligt


..fast patrik var en god två.. inte mkt kvar!


Ett spel som passar tant anna!!



hmmm.. ja.. Inuti paketet finns en Ida :-)


Sommarbilder

De här bilderna är från kräftfesten med svärmor o svärfar o mamma o max. En underbar kväll!











Familjens projektledare är fortf uppsagd

...och det är så underbart! Vi känner lugnet om man säger så. Skönt att slippa detta hysteriska plockande o städande och lägga den tiden på våra guldklimpar istället.

Jag, mamman i huset har blivit tant nu, fyllt 30 alltså! Det har firats med två fester. En med mina vänner och en med familjen. Nu tänker jag inte fylla år nå mer :-)
Idag är jag hemma o vabbar! Grabbarna har faktiskt inte varit sjuk så mkt på sistone. Märks att båda har blivit äldre. Idag är jag hemma med Felix som fick ett kraftigt astmaanfall i lördags! Det var riktigt läskigt! Jag o Daniel kastade oss i bilen tom innan mamma kommit som skulle vakta en sovande Linus. Felix var så dålig så vi inte kunde få i honom hans medicin riktigt. Påväg in till sjukhuset så svimmade han av, jag tror aldrig jag varit så rädd ngn gång, o jag tror aldrig att Daniel kört så fort o så olagligt!! Väl uppe så fick vi väl inte världens bästa bemötande, trots att vi talat med en tjej på akuten som fick höra hur Felix andades via telefon som sa att vi skulle få komma in på en gång o att vi skulle slänga oss i bilen! Då vi kom fram så står det en tant i luckan som frågar om vi har ngn patientbricka, jag förklarar att ja, men inte med oss, hade inte riktigt tiden att ta med oss några saker. Felix som var lite bättre efter att vi lyckats tvinga i honom flytande bricanyl stod bredvid mig o kippade efter andan. Då går den j---a tanten o gör en patientbricka i lugn o ro o säger sedan att vi ska sitta ner. Jag försöker o förklara att läkaren jag talat med sagt att vi måste få komma in på en gång, men hon upprepar bara sitt sitt ner, men precis när vi ska sätta oss kommer dom o hämtar oss o sen går det fort. Han undersöks o får inhalera ventolin i två omgångar. Läkaren var inte nöjd med hur han lät efteråt men lät oss åka hem med strikta instruktioner om hur vi skulle ge honom airomir o kraftigt ökad dos.
Jag förstår att det som hände stackars Meya faktiskt kunde hända. Personalen man får möta först, dvs i luckan o sköterskor borde inte ritkigt få avgöra hur sjuk ngn är!
Nu är i alla fall prinsen lite bättre, men inte tillräckligt bra för dagis.Som tur är så verkar det ha hjälpt att ge en mkt större dos airomir. Risken att han får ett till anfall är inte borta, men mkt mindre än igår i alla fall. Så det går åt rätt håll. Nu ska jag o grabbsen äta en riktgig mysig frukost.
Nu har förkylningstiderna börjat, likaså astmatiderna för Fam.Larsson, som vi trodde var över men icke!
Ha en bra dag!

RSS 2.0