när ska detta ta slut?

Jag finssade högt då jag läste mitt senaste inlägg den från den 28 sept. Orsaken till fnissandet är nog att ett nervöst sammanbrott inte är långt borta. Jag lät trött och slut redan då då det gällde förkylningar och sjukdomar. Men det har ju bara fortsatt sen dess. Helgen efter Linus "kruppfest" så dunkade han till med öroninflammation och falsk krupp... yeahh! Då vi fick vi penicillin och han var faktiskt frisk i nästan en hel vecka. Jag o Daniel turades om att vabba då de inte ger penicillin på dagis.
Jag trodde faktiskt att det var över, men icke. Idag bär det iväg till primärvårdjouren igen! Linus började bli lite dålig i torsdags, men vi tänkte att det bara var en liten förkylning. Vilket det kanske var från början. Men.. som nu utveckalt sig till falsk krupp! Vi ska ju åka till Björnrike idag och vara där en vecka. Hade det inte varit för det så hade vi kanske väntat till imorgon och besöka vårdcentralen.. men men.
Han har hostat konstant hela natten.. eller.. fram till fyra..gammal tid... så 3 då. Jag somnade två och gick upp 5.. så jättepigg är jag inte nu. Ska fortsätta med packningen. hade gärna följt med Linus o Daniel men då hade chansen att åka varit noll!
Jag håller tummarna att de kan ge oss ngt som hjälper, för såhär kan det ju inte fortsätta. Det är över 5 veckor det har hållt på nu.

Felix har förvandlats till ett föräldraätande monster. Jag har skrivit förut att han haft jobbiga perioder. De känns ju som ingenting jämfört med den fasen vi nu kommit till. Det är helt sjukt! jag härde en barnpsykolog som pratade om 3 årstrots på radion. Hon sa att i genomsnitt så har man 3 stora diskussioner och 7 mindre med en treåring.... PER TIMME!! det kändes ju upplyftande.. men jag tror faktiskt hon har rätt. Det är ju allt från "neeeeeej, inte den tröjan.. jag vill ha en coooooool tröja", "jag ska öppna dörren" och så ett nervöst sammanbrott med gråt och skrik i ca 20 min. Påklädningarna på morgonen inför dagis börjar likna värsta brottningsmatcherna.

Jag har vaccinerat mig mot svininfluensan nu. Jisses vad dålig jag blev efter sprutan. Om det där var en "liten dos"  av flunsan så vill jag aldrig nånsin råka ut för den "riktiga" flunsan.. sk svininfluensan.
Jag gruvar mig lite inför att Felix ska få den, och börjar tveka. Men med tanke på hans astma så känns det ändå inte som om han har ngt val. Han skulle ha fått den imorgon på bvc då de börjar med vaccinationen där då, men genom att vi är borta så får vi ta den det första vi gör då vi kommer hem igen.
Känns lite sådär.. kommer väl aldrig förlåta mig om han skulle åka på det då vi är borta. Men et tar ju ändå 3 v innan den börjar bita tror jag.. och så får jag tänka på att vara försiktig. Frågan är hur stor risk det är egentligen.

Näe nu är det dags att sätta lite fart. Ska ringa daniel och höra hur det får för dem och sen packa det sista, och röja lite här hemma så att inte Daniel behöver göra det det första han gör då han kommer hem. Han skjutsar ju oss till Björnrike och åker hem sen o så kommer han på torsdag kväll.
Hoppas ni haft en trevlig helg och akta er för bacillusker ! :-)


Nu får det vara nog

Förkylningarna avlöser fortfarande varandra här hemma. I helgen så "festade" Linus till det hela med att ha falsk krupp hela helgen, stackarn!! han var så dålig.
Fick lite mer bricanyl utskrivet som faktiskt hjälpte för en gångs skull. Läkarna varnade oss för att det verkar som om Linus, som storebror, också ganska troligt har astma.. kul.. inte! Ja ja.. tur att det finns kunnig personal och bra mediciner.

Jag fick inte jobbet jag sökte.. men... efter intervjun så kände jag att jag inte ville ha det. Eller.. jag hade nog inte tackat nej, den som tackar nej till jobb idag kanske inte är så smart.. men jag är tveksam på om jag hade trivts där. Vi klickade inte om man säger så.. dem var mest intresserad av hur ofta mina barn var sjuka, hur många av min familj som bodde här i stan som kunde passa mina barn, och om min man "kunde tänka sig" att vabba och så nen massa andra frågor om barnen. De frågade ingenting om mig som säljare eller medarbetare i butik. Antingen så var det för att de kände redan då att jag inte var nåt för dem, eller så var det så att de sög på att intervjua. men jag pratade med en som de ringt och frågat efter referenser på, alltså en som var lämnad som referens. Och de hade inte frågat nå såna saker då heller.
Men men, självklart hade det varit skönt att få det för att slippa oroa mig över när jag ska få jobb, men jag hade nog fortsatt leta... så det känns inte så hemskt.
Jag är så less över att butiken där jag är nu kommer försvinna.. jag trivs så bra! Jag undrar just vad jag ska hitta på!! Några förslag? Jag tror inte jag kommer plugga, om jag inte hittar ngt jag verkligen brinner för och som garanterat..eller nästan i alla fall... ger jobb.Jag tycker det är ganska dumt att plugga enbart för att man inte ska ha stämpeln arbetslös. Pluggandet måste ju ge ngt också.
Näe, nya tag.

Jag längtar så efter prinsarna, de är på dagis. Jag ska gå och hämta dem nu! egentligen så hade vi tid till halv fem då jag egentligen skulle varit på möte i stan idag. Men jag längtar så efter de så jag hämtar de nu istället. Mina prinsar. Felix har fått lite dagispanik igen. Men det går över hoppas jag, för jag kommer jobba lite mer framöver. Linus har blivit ledsen två ggr, men det går över fort.

Nu är allt "klart o betart" till vemdalen och daniel har hittat en polare som kan följa med. henke. Så det bli jag, sara, henke  o daniel.. kuuuul!

RSS 2.0