Hissgardin

Här kommer lite bilder på hissgardinen jag sydde häromdagen.. börjar få kläm på det där nu, tog bara ca 20-25 minuter. Tyvärr som jag nämnde i tidigare inlägg så passar det inte riktigt i mitt köksfönster där jag ville ha den så jag får ta o ge bort den istället :-(





Bara o ta nya tag o hitta nå nytt tyg som är lite bredare..

Hoppas att ni alla har haft en trevlig helg!!!


Bilder

Tänkte chocka er och lägga in lite bilder :-) Äntligen tagit tag i det och laddat upp alla bilderna som fanns i kameran.

Linus sover och pappa o Felix är ute o åker kälke... jag har har städat alla skåp i köket på morgonen och kände att jag var värd en paus innan det blir till att sätta upp nya gardiner i köket och vardagsrummet. Sydde en ny hissgardin häromdagen som inte passade.. anade det från början men tyckte att tyget var så fint så jag tänkte att då får ngn annan ta den.. bättre det än att tyget..eller..lakanet som det faktiskt är, bara ligger i en byrå.

Här kommer lite bilder då....


Felix öppnar julklappar från kusinerna maja o melker som firade jul med os spå förmiddagen hemma hos mamma



Sen var det dags för tomten att komma, spännande när det bankade på dörren, vem kan det vara!!?



Linus höll på o sätta kakan i halsen... ja.. VEM är det där??


Ingen av grabbsen var rädda för tomten, men Linus var lite reserverad från början, men då han upptäckte att det är tomten som kommer med paket så släppte det ganska snart


Tomten fick tom en kram av Felix


Speldosan blev en hit, oj oj oj vad det spelas på den


Spännande, högarna med paket växte sig ganska stora!


Spännande! Båda fick jättempnga fina klappar


På juldagen var det dags och fira hos farmor o farfar med kusinerna simon, emelie, Therese(daniels syrra) och hennes man Anders, Angelica(daniels syrra) och hennes man Jari o så farmor o farfar såklart.Här gör linus tummen upp för den fina roboten han fick av gudmor o gudfar, angelica o jari.


Felix fick springa många vändor fram till tomten Simon :-)


Linus passade på att gosa med farmor o farfars katt  Brimi, lite behändigare storlek än Emil


Kram igen!


I tidigare inlägg så har jag skrivit om den där tystnaden som ibland uppstår, då man vet att det är ngt fuffens på g. Så blev det även på julafton. Rätt var det var så upptäckte vi att Linus var borta.. men vi återfann honom fort.. i badkaret.. där han hade fullt upp med att BADA!!


Busungen!


Han tyckte att vi andra också skulle ta oss ett dopp..men vi tackade nej :-)


Ja.. vad säger man o gör man.... julafton är ju barnens dag, så han fick plaska lite till :-) Medans jag gjorde väligt klart att så fick man bara göra på julafton..smart.. nu vet ju jag vad vi kommer få göra varje julafton....

Sådärja..det var lite julbilder... Jag tror jag gör ett nytt inlägg med lite andra bilder


Tillbaka

Nu är jag här igen. Orken att skriva liksom bara försvann. Kan dels ha berott på att vi inte varit riktigt krya här hemma och det att jag har kännt mig helst slut på sistone. Men nu är jag som sagt tillbaka!
Felix har varit hos mormor sen i söndags, kom hem idag på eftermiddagen. Mammas solstråle, o grubblare. Den pojken tänker för mkt ibland för att vara så liten!!
Har varit mysgt att få lite egentid med Linus faktiskt! Fast nu känner jag att nästa gång så är det Linus som får ta en liten tripp så jag få njuta av att vara lite ensam med Felix. Tror att det är nyttigt att göra så, att ha egentid med var och en. Daniel och jag måste bli bättre på att dra åt var sitt håll med var sitt barn ibland. Läste nånstans att det är viktigt att faktiskt tänka att även om man ofta känner att man ska passa på att vara hela familjen när man väl är ledig så är det nyttigt att "dela upp" familjen lite och vara på var sitt håll.. både för syskon och föräldrar, och det tror jag på.

Linus har sovit inne idag och igår med tanke på kylan ute. Jag var lite skeptisk igår då jag la honom då jag trodde att det inte skulle gå, men det gjorde det. Idag så gick det ännu bättre.. ca 20 min..max..tog det. han låg i sin säng och filurade och pratade med nallarna och sa "gos, gos gos" sådär ömt som han gör till mig då han ligger och gossar med sin näsa mot min. Då jag gick in då han tystnat så upptäcker jag att han tagit av sig blöjan!! Han var nybytt då jag la honom, men han hade kissat lite i den nya blöjan och det gillade han tydligen inte! så gulligt!! och bra, märker att han mer och mer blir intresserad av att gå på toaletten..

Har tänkt mkt på sistone att även fast jag och Daniel verkligen kämpat för att Felix inte skulle behöva bli större än han är bara för att han fick ett syskon ganska tätt så kanske det har blivit så ändå...tror det kan vara en kombination, han är ju så duktig på att prata och förklara och känslosam så att det gör att man tror att han är äldre än han är, vi får anstränga oss för att tänka att han faktiskt bara är 3 år, snart fyra :-)

Ikväll så är det bara slappning på schemat. Håller mig på övervåningen, får stress slag om jag går ner och ser allt jag behöver göra. Några småexempel på vad ärm måla vår nyinköpta kökssoffa, tallrikshyllan, "paradhyllan" och mycket annat, göra om hela köket, måla vardagsrummet m.m... alltså inte nå små grejer som att plocka lite leksaker. Men men, det hinns nog med så småningom.
Nu blir det till att kolla på film och se fram emot morgondagen då jag och Felix och Linus ska ha lite pysseldag, och om det inte är för kallt ta en kälk tur.
Bilder från julen och lite annat kommer inom kort.. inte laddat upp bildern än.. som vanligt :-)
Ha en mysig kväll!

RSS 2.0