Middag hos Familjen Larsson

Genom att denna bloggen ska handla om vår vardag med våra prinsar så tänkte jag att ni skulle få bildbevis på våra måltider som kan vara både ansträngande och underbara!
Bilderna nedan tog vi under tre tillfällen då Felix o Linus prompt skulle sitta bredvid varandra, vi anade att det kunde bli lite stökigt, men trodde inte att det skulle bli riktigt sån här kalabalik! De var helt vilda! Någon mat fick dom nog inte i sig, förutom det dom tryckte i varandras munnar... Kan meddela att dom numera har återgått till sina vanliga platser och sitter mitt emot varandra!

MIDDAG


Lady o Lufsen :-)


Kropparna är fulla av bus


ja..jag tror att Linus har förvandlats till en ko.. eller tjuren ferdinand kanske


...även Felix förvandlades snabbt till en... tjur kanske



Sådärja... här får storebror sig en dask i bakhuvudet.. då vi "bannar" Linus så säger Felix..."nej nej nej, det gör inget, han får slå mig"


Galenpannan!

FRUKOST


gospropparna håller handen under mysfrukosten


Poserar lite för mammsen


Fullt ös igen, Linus försöker att killa felix på benen

MIDDAG


Gapa storebror!!!


Sådärja! Linus proppar in tomaten i full fart i felix mun


Linus funderar nog starkt på om det är dags för en till dask.. men han hejdar sig


Öite pussar hinns också med


En standardmin numera


Felix bedyrar sin kärlek till Linus och ger honom en puss



Gopojkar!


Så avslutar vi med lite" tuuuuuut", Linus favoritlek.. Felix är snällt med på noterna!

Felix citat, och ett litet från Linus

Innan jag tar tag i kaoset jag ställt till med här hemma måste jag bara slänga in lite smått o gott i ordväg fr grabbsen.
Igår då grabbarna satt o kollade på "bompa" så hörde jag en duns inifrån vardagsrummet, o tätt därefter ett stort vrål från Linus... Jag anade vad som hade hänt.. att storebror kanske hade gett Linus en liten puff... Då jag inte vill ta detta förgivet så frågade jag
-" men oj, vad hände här då"
 Felix-" Linus blev ledsen"
Jag-" jaha, vad hände då, bara gled han ner från soffan?"
felix svarar lite tveksamt-" njaaaa....jag såg inte tv:n"
jag-"puttade du honom då?"
 Då svarar han bestämt " Nä mamma!!!! jag puttade honom INTE.......jag bara flyttade lite på honom!!!!!!"""
Dom är ju underbara!!hade svårt att hålla mig för skratt!

Linus pratar ju på som bara den.. idag har det kommit en hel del nya ord o meningar... rymdra- ket.. bl.a! han delar gärna på orden.... kött- bulle är en annan av mina favoriter. Han har även fått en del mindre charmiga tillägg i ordförrådet.. ganska ofta då han anser att storebror jäklas så kan det komma ut en del barska meningar.. som innehåller bl.a... "tönt", "fegis" och ibland smäller han till med " ajabajja... dumheter.. inte göja sssåå" Det där med tönt och fegis har jag ingen aning om vart han snappat upp det.. anar att det är tv:n eller dagis.. lätt att skylla på :-)

jösses vilken röra!

Det är nog det minsta man kan säga! jag håller just på med tusen projekt här hemma! jag måste lära mig att kanske sätta igång med ett i taget.. men det blir liksom som så att när jag väl är igång så tycker jag att allt hör ihop.. just nu håller jag på med badrummet, ommöblering där... barnens sovrum... lekrummet och tv hörnan uppe.. o så alla garderober! Men vadå.. det blir ju fint....sen.. när det är klart!! OM det vlir klart! :-) står en hel hög med saker i vårat sovrum som daniel ska få släpa ut i förrådet sen. för där är ju faktiskt städat o fint!! ett tag till hoppas jag.

Linus ligger och sover o Felix är på dagis. Han ville så gärna gå. Han har ju varit hemma nu då jag o Linus varit sjuka. Hade inte hjärta att säga nej genom att han tidigare avskytt att gå dit!! Linus fick vara hemma då jag tycker att hans hosta är förfärlig fortfarande.

I helgen har vi ingenting inplanerat!! Jag skulle vilja göra om hela huset.. har så många idéer, emn tyvärr så finns ju inte tiden!!!!
Ska på ett sätt bli skönt att inte ha nånting planerat.. bara göra det vi känner för. Helgerna har ju varit fullbokad sen innnan jul!!!!
Näe.. om Daniel och Felix ska kunna komma innanför dörren om en timme så är det bäst att jag sätter igång " operation ställa allt till rätta" ;-)

Fixat o trixat

Tänkte att det är lika bra att fortsätta och lägga in lite bilder då jag ändå är på g.

Här kommer lite bilder på en del av projekten som vi äntligen tagit tag i!!


Börjar med lite före o efter bilder

Före


Efter


Före


Efter.... då vi var för lata att använda maskeringstejp så blev det till att skrapa glaset sen :-)


Här blir det bara en efterbild... har lagt ut en bild på den här hyllan  förut då den var nyfyndad.....


Här blir det också bara en efterbild.... den hä'r köpte jag för 35 kr tror jag.. billigt!!!!!!


barnens stolar från ikea. De blev jättenöjda.. speciellt då jag kraffsade dit deras namn på dom...

Felix Filur

Ja jag skrev ju lite kort häromdagen att firandet av Felix födelsedag inte blev riktigt som jag tänkt. Men huvudsaken är ju att han var nöjd.. och det var han!!
Här kommer lite bilder på storprinsen :-), dock inte från födelsedagen då de fortf finns i kameran :-)


Pappa o felix myser under pizza lunchen i soffan.. de passar på medans mamma ligger sjuk ;-)


Grabbarna bus tror inte att det är sant.. sitta i soffan o käka!!!


Toker!!!


jaha.... dags för spex... solglasögon på.... eller..simglasöron.. o så kör vi!!


Kanske kommer att bli modedesigner... eller.. inte


Vadå!!!är det konstigt!!!


spindelmannen rockar loss


Linus linslus

Har inte alls hunnit med mig de senaste månaderna. Mest pga alla sjukdomar vi drar på oss här hemma, men också pga .. ja.. vår vardag.. det är fullt upp med två små...
Här kommer lite bilder på vår minsta vilde, bla från tvåårskalasen


Smilar upp sig för kameran....

 


sådär ja.. där satt pepsodent leendet



Syskonkärlek!! Fika i hallen..ja vi har förpassat dom dit.... ...nej då.. Det är trädgårdsbänken som av ngn anledning hittat in :-)



Första paketet! Lite tjuvstart! Kalas med kompisar dagen innan den stora dagen


Man måste ju ha tårta då också


ÄÄääntligen..nu kommer det stora paketet!!!!


En ny biiiil! Som ¨år mycket tystare än den andra.. till mammas o pappas glädje


Gräver fundersamt i påsen, vad är det där i??!!



ååååhh! mera paket. Då sjukdomar gjorde att det bara var mormor o morfar Max som kom på den stora dagen så tog vi det lugnt o var ute o myste nästan hela dagen!!


Äntligen! en dator, som storebror Felix har



"Bakom mina solglasögon kan jag va mig själv......."






Såhär trött blir man av att busa med mamma pappa o mormor o morfar hela dagen!! Somnar tom från klubban


Storebror vakar över lillebror..... och klubban :-)


Felix 4 år

Jag kan inte fatta att mammas pojke redan är 4 år!!! vart försvinner tiden. Det har varit en hektisk helg.. på många sätt...
Mycket kalasande.. och så har vi  hunnit med sjukhuset också.. som vanligt.
Jag fick ju sjukt ont i örat i fredags som visade sig vara öroninflammation... fick penicillin, men natten till lördagen så sprack trumhinnan!!! aaaaaaaaaaaaaaaajjj, va ont det gjorde.. o det släppte inte sen, så det blev till att åka upp till sjukan och få lite starkare penicillin o penicillin droppar.. mitt uppe i allt detta så ville jag ju mer än allt bara få fira felix i lugn o ro.. det har inte varit lätt kan jag säga. Jag har försökt att ha ett leende på läpparna och skoja om att jag är döv.. men jösses vad ont jag har.. o har haft!!!! Men jag tror o hoppas att felix känner att han har haft en bra födelsedag och två bra kalas!!! jag bara önskar att jag hade kunnat njuta lika mkt som honom. Jag ska kasta mig i säng o proppa mig full med smärstillande... pga detta så får bilder komma ngn annan dag.. jag är ju ganska dålig på att lägga upp bilder i vanliga fall.. men idag tycker jag att jag har en ganska ok ursäkt. Hoppas att ni har haft en trevlig helg!!
Det har vi.. trots allt! Mammas älskade lillkille är ju snart storkille.... eller.. han själv hävdar att så är det redan :-)

"Växer det upp nya öron då?"

I morse så upptäckte felix att jag hade hål i öronen.. han frågade förskräckt varför, o tillade att han inte gillar det, sen så sa han att" men mamma, växer det upp nya öron där då?"

En annan underbart söt grej som han sa häromdagen handlade om hans älskade mormor. Jag o Felix sydde ju ett sjörövar monster för ett tag sedan. När det var dags för namngivning och jag frågade Felix vad den skulle heta, så kollade han allvarligt på mig o sa,"den ska heta mormor"... var ju inte riktigt det jag hade förväntat mig så jag tittade på honom frågande o fick förklaringen att han saknar ju mormor så mycket ibland, o om han döper nallen till mormor så behöver han ju inte sakna henne lika mycket för då är hon ju hos honom ändå å¨ngt sätt.... vår lilla gogubbe med många o stora tankar.

RSS 2.0